#blog
peddelplezier in sportieve seizoenen

Behind the scenes

Op het moment dat Nederland onder tropische temperaturen gebukt gaat is het tijd om de nieuwste collectie sportieve herfst- en winterkleding op beeld vast te leggen voor één van de grootste drukwerkoperaties van Nederland. Tsja .. het weer valt nu eenmaal nooit te plannen. In dikke winterkleding, bontkraagjes omhoog en lange broek opgestroopt poseren de modellen blootvoets en geduldig in het nog enigszins verkoelende lauwe water van de recreatieplas de IJzeren Man in Vught. "Petje af!"

fotoshoot - behind the scenes behind the scenes

... Lees verder: Behind the scenes


Extreme herfstkanotocht

Extreem in de zin van een zomerse temperatuur en een ongekend lage waterstand in de IJssel zo laat in de herfst. Een vreemde combinatie die me, tijdens mijn vaartocht over Berkel en IJssel vandaag, verschillende keren door mijn hoofd gaat. Zeker na de afgelopen warme en droge zomer.

Ja.. het best is genieten, maar ziet de omgeving er nu werkelijk zo weids en kaal uit? Mijn gedachten gaan terug naar voorgaande tochten over de IJssel. Is het mijn verbeelding, een doorgeslagen ruimte voor de rivier, of komt het gewoon door het gezicht op de vele basaltblokken nu ik vele meters lager dan gewoonlijk vaar. Met de zon in de rug peddel ik al mijmerend richting Deventer.

Kanovaren - Natuur aan de Berkel Reiger aan de Berkel laat zich niet storen

... Lees verder: Extreme herfstkanotocht


Kanovaren in de Weerribben met de boswachter

De Weerribben verkennen in de avonduren samen met de boswachter. Een mooi buitenkansje om eens wat meer te weten te komen over het gebied. Al peddelend door de smalle vaartjes met wuivende rietkragen vertelt boswachter Denny Kroeze enthousiast over zijn werkgebied.

... Lees verder: Kanovaren in de Weerribben met de boswachter


Zeilkano's in NP Weerribben-Wieden

Wat een tref! Nèt voor vertrek van hun laatste etappe maken we nog even kennis met Mark, Hubert, Joost en Koos. Met drie zeilkano's en een roeiboot onderweg voor een vijfdaagse trip over de Friese meren. Na een heerlijke nachtrust mag een bezoekje aan het kanotestcentrum op de Kluft niet missen.

... Lees verder: Zeilkano's in NP Weerribben-Wieden


Rondje Cortenoever?

Met de huidige hoge waterstand van de IJssel liggen beide oevers zover uit elkaar dat je wel een rondje via de ondergelopen uiterwaarden kunt peddelen. Een stralend zonnetje, weinig wind. Een mooi moment om mijn "maatje" eens onder uit het rek te trekken voor een heerlijk solotoertje over de IJssel. Warme koffie en wat extra warme kleding mee. Tenslotte is het nog winter, echt warm is het nog niet.

kanovaren hoogwater IJssel

... Lees verder: Rondje Cortenoever?