Tukkers en trekkers

Vrolijk worden we welkom geheten in Dinkelland aan startpunt de Zoekerbrug: "Laatn jullie d'heele dag d'autoos staaan? Moe-j wel mee oppassen hoor, dr koomn hier hééle groote trekkers langs!" Nog in de veronderstelling dat de bestuurders toch wel zullen uitkijken met passeren.. "Nee hoor.. die kiekt nie op nen speegel meer of minder"
Okee, we zijn gewaarschuwd. Dan maar gelijk de "shuttle" naar eindpunt Lutterzand regelen. Na eerst nog een warme bak koffie met een strak gebakken stroopwafel zijn we het snel eens over de route van vandaag. "Stroomaf?" "Ja.. laten we dat maar doen" Met een stevige wind in de rug starten we onze afvaart over de Dinkel.

... Lees verder:
Tukkers en trekkers

Overtoom, kano-/vissteigers en steile wallen

Zutphen kent al aardig wat (recreatieve) kanorondjes die je het hele jaar door langs de mooiste plekjes voeren. Bekendste is natuurlijk het Rondje Zuphen, 16 kilometer peddelen, grotendeels door het buitengebied, over de Berkel, IJssel, Twentekanaal en Afleidingskanaal retour via Berkel naar de binnenstad. Voor avonturiers twee zogenoemde "Laakentochten", elk 18 kilometer peddelplezier. De Groene kanoroute, grotendeels buitengebied, via de Zuidwijken en Helbergen retour binnenstad. En de Blauwe kanoroute, via het buitengebied door de prachtige waterpartijen van Leesten, Zuidwijken en Vijverplan.

kanostoep Vogelpark Een "Ozo" gewenste kanostoep in het Vogelpark aan de Grote Gracht

... Lees verder:
Overtoom, kano-/vissteigers en steile wallen

Vaarroutes voor sportieve peddelaars

De populaire viakanoweb kanokaart Nederland wordt met enige regelmaat bijgewerkt met nieuwe routes, kano-instapplaatsen en veel meer interessante plekjes aan het water. De term "van en voor kanovaarders" komt voort uit onze passie voor kanovaren. Maar ook veel SUPpers maken onderhand met veel plezier gebruik van de vele routesuggesties. Welkom peddelsporters!

routes fun2paddle viakanoweb vaarkaart

... Lees verder:
Vaarroutes voor sportieve peddelaars

Die peddel ben je kwijt!

"Jij hebt wel plezier aan het Canadian Style peddelen, of niet? Probeer deze peddel eens uit". Op ons toertje door de Weerribben steekt Lude zijn favoriete peddel in mijn hand. "Oeh.. dat is wel een lichte peddel zeg." Nu, een paar maand en heel wat toertjes verder, is het nog de vraag of de bewuste peddel ooit terug komt bij de rechtmatige eigenaar

Grasmere testpeddel kanovaren

... Lees verder:
Die peddel ben je kwijt!

Rondje Zutphen.. een valse start

Half December en het lijkt wel of de lente in het land is. Tijd voor een fantastisch rondje Zutphen. Helaas met een "valse start" op de Berkel. Direct na de eerste kilometer een afgevallen tak in het Berkelpark die de doorvaart volledig verspert. Met veel hangen en wurmen kom ik er uiteindelijk door. Maar ja.. wat wil je.. Het seizoen voor de fluisterschippers is voorbij en dan mogen de obstakels wel weer blijven liggen tot het voorjaar. Wakker worden Zutphen! In de winter kanovaren we hier ook menig toertje. Ietwat verderop is het al wéér raak. De ingang van de Overwelving is volledig versperd met opgehoopt drijfhout en maairesten.

Kanovaren Achterhoek - Drijfhout en troep in de Berkel

... Lees verder:
Rondje Zutphen.. een valse start