Open kano treffen in de Eifel

In events via kanoweb

Mooi op tijd arriveren we op het terrein van de Eschweiler Kanu Club aan de Stausee in Obermaubach. "Zoek maar een mooi plaatsje uit" Ruimte genoeg op de twee veldjes bij het Bootshaus van de club. Eind van de middag druppelen langzaam de eerste deelnemers binnen. Tentjes worden opgezet en de kano's gaan op de trailer. Een heel geregel.

Open kano treffen Eifel
Eens informeren of er nog een plaatsje op de trailer vrij is. "Dat regelen we morgenvroeg wel, iedereen gaat toch mee?" Ik schuif aan de grote tafel waar de voorbereiding voor de maaltijdsoep voor de volgende dag in volle gang is. Schil een paar zakken aardappelen weg en al snel is het gezelligheid alom. Wat een leuke club en sfeer!


De volgende morgen met z'n allen richting Heimbach, startplaats van een prachtige kanotocht van pakweg 21 kilometer over de Roer stroomafwaarts naar het Staubecken Obermaubach. Halverwege, aan de brug in Abenden, een stop voor heerlijke "Kaffee mit Kuchen". Het Eifel Canadiertreffen; ècht genieten van gastvrijheid en prachtige herfstkleuren!

Een mooie foto-impressie vind je op de site van de Eschweiler Kanu Club