Nederland

In mooiste routes via kanoweb

Als of het lijkt dat er niet genoeg kreekjes en slootjes zijn, peddelen we door de prachtige natuur van de Weerribben. Dit (extra lange) weekend hebben we weer diverse tochten op "het programma". De een nog fraaier dan de ander. En helemaal nu we er zo vroeg zijn dit jaar. Rietwerkers zijn overal druk in de "weer" hun voorraad te snijden. Nog vóór het broedseizoen moet alles binnen zijn. Veel van de mooiste vaartjes worden over een tijdje weer gesloten voor de rest van het jaar.

Rondje Nederland - Blokzijl Vroege vaargasten door Nederland

Kris-kras peddelen we, vaak op goed geluk en varen tussen de inmiddels kale velden. Weinig wind, dat scheelt zeker in vergelijk met de andere jaargetijden wanneer we hier vertoeven. Het riet biedt ons dan juist veel beschutting. Nu is het genieten van de, na elke bocht, kruising of splitsing, altijd weer verrassende vergezichten.

Peddeltochtsuggestie - Rondje Nederland route - Rondtocht plm 17 km. - Start- en eindpunt camping de Turftente of de parkeer- / picknickplaats iets verderop bij de Vlodderbrug. - Muggenbeet - Vollenhove - Nederland - Weerribben rond

Kanovaren door Nederland

Op de Turftente zijn we voorzien van mooie rustige kampeerplekjes direct aan het water. Van hieruit peddelen we op gemak onze kanotochten. Vandaag via Nederland naar Blokzijl en terug. Een flinke tocht voor de eerste dag, maar dit let ons niet een paar "extra lusjes" bij te peddelen. Het weer werkt gelukkig ook flink in ons voordeel mee.

Rondje Nederland

Voor de liefhebbers van kaartjes een mooi routekaartje RondjeNL. (excl. de extra lusjes)

We doorkruisen de westelijke Weerribben tot aan Ossenzijl. En wordt het ons te heet in de middag, zoeken we de verkoeling in het oostelijk gedeelte. De begroeïng biedt hier voldoende beschutting tegen de, voor deze tijd, behoorlijk pittige zonnestralen. Een ree op de oever kijkt ons aan met een blik van "zo vroeg in het jaar al vaargasten in de Weerribben?" Ja hoor! Elk jaargetijde heeft hier in de Weerribben zijn bekoring. En wij peddelen graag waar het hele jaar verrassend mooi vaarwater te vinden is!

Nog een paar bochtjes door de flink uitgedunde "Amamazonekreek" en dan een flinke nachtrust voor onze volgende tocht..