Museumhaven Zutphen - Welkom in het verleden van de binnenvaart

In Uncategorized via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten

Wanneer je het Rondje Zutphen peddelt is de Museumhaven Zutphen een bijzondere pauzeplek aan de route die je eigenlijk niet mag overslaan! Zodra je de IJsselbrug en de Noorderhaven voorbij peddelt, zie je rechts al de hoge masten met wapperende vlaggen. Maar wat maakt deze haven dan zo bijzonder?

  • Historische Schepen: In de Museumhaven liggen prachtige historische schepen aangemeerd. En elk schip vertelt een verhaal. Op de steigers van de haven steek je al snel wat op over de geschiedenis van de binnenvaart en de overgang van houtbouw naar ijzer- en staalbouw.

  • Verborgen Juweeltje: De Museumhaven is een mooi, maar verborgen plekje. Je geniet hier van de sfeer en de schoonheid van de schepen. Een oase van rust en geschiedenis aan het uiterste puntje van de nieuwste IJsselkade van Zutphen.

  • Open Monumentendag: Tijdens de Open Monumentendagen zijn diverse historische schepen in de museumhaven opengesteld voor bezoekers. De schippers vertellen je dan vol passie over de geschiedenis van het schip en laten je graag de binnen- en buitenkant zien.

  • Vrije toegang: Door het jaar heen is de Museumhaven dagelijks bezoeken. Een unieke kans om deze prachtige schepen van dichtbij te bewonderen en een goed beeld op te doen van de traditionele binnenvaart in Nederland.

Kortom, de Museumhaven Zutphen biedt niet alleen een kijkje in het verleden van de binnenvaart, maar is ook een heerlijke plek om te ontdekken en er te genieten van de maritieme sfeer. Mis dit bijzondere pauzeplekje tijdens je Peddelrondje Zutphen dus niet!

Peddelrondje Zutphen | Kaart Kanorondje Zutphen (kleur)

Welkom bij de Museumhaven

Museumhaven Zutphen


Museumhaven Zutphen


Museumhaven Zutphen


Museumhaven Zutphen


Museumhaven Zutphen


Museumhaven Zutphen


Museumhaven Zutphen


Museumhaven Zutphen