Kootje bij de brug

In mooiste routes via kanoweb

VV-tocht door het prachtige Oud Middelzeegebied met unieke plasbermen, géén overdragingen, lengte 11,6 km. Vanuit Theetuin Kootje bij de Brug, vertrekken we vandaag, na vanzelfsprekend eerst even een heerlijk stuk zelfgebakken appelgebak geproefd te hebben, voor een vroeg zomertoertje over de verbeterde Reidmarroute. Wat een verademing! Géén overdragingen meer op dit traject. In het verleden was het voor de kanovaarder op dit traject behoorlijk "kluunen".

kanovaren in friesland Kanovaren (zonder overdragingen) bij Westhem

Via de Snekertrekvaart in Zuidelijke richting, even voorbij de Blauwhustervaart peddelen we rechtsaf, verscholen in het riet, de toevaart in naar het oude Middelseegebied in richting Westhem. De slootjes zijn prima uitgebaggerd. De nieuw aangelegde bruggetjes hebben nog even even de tijd nodig voor ze opgaan in verse begroeiïng en natuurwallen in het landschap.

kanovaren Oudega Spinnekopmolen aan Oudegaaster Brekken

De kanotocht dankt de naam aan de drie meren die je het best oversteekt aan de rechterzijde, de toevaarten zijn nogal verscholen in het riet. Rietmeer, Sipkemeer en Vlietmeer. Wij verkenen de toevaart naar de Oudegaaster Brekken (mooi richtpunt is de Spinnekopmolen). Een prima rustmomentje aan de kruising bij de spoorbaan. Een kruising van verschillende fiets- en wandelroutes. Zoals het Odulphuspad, een wandelroute of pelgrimsroute van 260 kilometer in 15 etappes door Zuidwest-Friesland, Gaasterland en de Greidhoeke.

kanovaren, fietsen en wandelen in friesland Een kruispunt van fiets- wandel- en vaarroutes

Kootje bij de brug, een fantastisch plekje aan de Wymerts, in de waterrijke gemeente Súdwest-Fryslân. In de beschutte theetuin aan het water is het voor èn na de peddeltocht altijd genieten. Deze tocht is slechts één van verschillende peddelroutes die van hier starten. Informeer naar de routekaart.

De Imswalderhem kanoroute

Tip voor de diehards, via het Vlietmeer loopt in Noordelijke richting een mooie rondtocht, via Dedgum, Tjerkwerd en Bolsward terug naar het startpunt: de Imswalderhem kanoroute. Op deze route slechts één overdraagpunt aan de Krabbedijk. Het kan zijn dat deze route in de zomer niet doorvaarbaar is wegens overmatig plantengroei, dus informeer ter plaatse.

Start/eind en actuele route-informatie Theetuin Kootje bij de Brug - Wolsumerketting: Kanoverhuur Friesland

5 peddelroutes onder Bolsward

peddelroutes in friesland Peddelroutes Theetuin Wolsumerketting (onder Bolsward)

5 mooie peddelroutes vanuit Wolsumerketting. Download de pdf.