Kerstrondje Zutphen

In solokano via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten

richting Berkelpoort Via Molengracht richting Berkelpoort

Het water in de IJssel blijft maar stijgen. De waterafvoer van de Berkel neemt ook behoorlijk toe in de afgelopen natte periode. Tijdens mijn rondje Zutphen is de overlast van de overmatige regenval en watertoevoer in de laatste tijd op veel plekken goed te zien. Niet enkel het water van de IJssel, maar ook dat van sloten en beken transformeert weides, uiterwaarden en kades op veel plaatsen tot een grote watermassa.

Gezicht op de IJssel IJssel uitwaarden Kerst 2023

Nieuwe Berkelpoort of verkeersdrempel?

Vandaag toch even een peddeltje Zutphen rond over de Berkel. Vanaf mijn favoriete instapplek richting de binnenstad. Net na de brug Elterweg N348 is de ballenlijn, die normaal gesproken alleen tijdens de maaiperiode op deze plek schuin over het water ligt, vervangen door een permanente en onneembare zwaar metalen vuilvanger. Met veel kunst en vliegwerk lukt het me deze idiote drempel te nemen.

Berkelpoort of drempel Stevige metalen drempel. Waterschap Rijn IJssel: zo kan het ook: kanogoten.nl

Een mooi toertje door een uitgestorven binnenstad. Aan de IJsselkade daarentegen is het een drukte van belang. Het hoge water trekt daar veel bekijks. Ook mooi, de verlichting onder de Overwelving werkt weer! Energiezuinig ook. De felle led-lampjes wijzen me de weg richting de Berkelpoort. De enige echte. De wind wordt wat frisser, kraag omhoog en nog even lekker genieten van de rust.

zon onder Val- en verdrinkingsgevaar.. Blijf op de droge delen!.. Waar? ツ