Kanoweekend Weerribben

In solokano via kanoweb

Zul je net zien. Het houdt een keer op met al die zwoele dagen van de afgelopen weken. Half November, een gepland weekendje kanovaren in de Weerribben. Flinke wind en regen in het vooruitzicht. Aan diegenen die om deze reden hebben afgezegd: "Jammer dat je er niet bij was. Het was een Superweekend!"

Kanotochtje door de Wieden bij Giethoorn

De weergoden zijn ons goed gezind tijdens het varen. Van boven varen we droog. Okee.. veel wind, maar dat is voor ons kanovaarders natuurlijk een uitdaging, hoewel we natuurlijk graag voor de afwisseling de luwte even opzoeken.

Bijna een solo-weekend!

Aangekomen op het kampeerterrein blijkt hoeveel regen er in korte tijd is gevallen. Dus.. laarzen aan en lekker aanmodderen. Samen zetten we het windscherm even flink stevig vast. Hout wordt gezaagd, het vuurtje kan vanavond branden! Voor de eerste kanotocht wordt uitgeweken naar Giethoorn en de Wieden.

Rond half tien is het verzamelen op de parkeerplaats bij Arendshorst-Giethoorn, een prima vertrekpunt voor een tocht over het Giethoornse meer richting Noord en retour door de idylische vaartjes. Met zeven solo's en één (spelbreker ツ) tandem, bijna een solokanotocht!

Tandems blijven aan wal!

De volgende dag wordt dit gelijk even rechtgezet: "Geen tandems toegestaan, wie mee wil varen en genieten van de Weerribben stapt maar alleen in de boot!" Recht op de wind, dan hebben we dat alvast gehad, schieten we snel tussen de rietkragen. Kris-krassend door de vele vaartjes met een stop voor de lunch in Kalenberg, een perfecte toertocht.

De Belgische vrienden van de Kanoclub Deinze hebben genoten van hun uitstapjes, maar wij niet minder! Na het varen genieten van een goed verzorgde maaltijd aan het kampvuur. Tja.. dan komt al snel "de man met de hamer" even voorbij. Een super kanoweekend! Voor herhaling vatbaar, maar dan wel met wat meer vaarders! (ツ)