Zwerf de mooiste peddelroutes het hele jaar door en beleef de werven van Utrecht stad

In mooiste routes via kanoweb

Utrecht. Inspiratie genoeg, voor iedereen die graag op het water vertoeft. zeker nu de lente weer is begonnen en we de klok straks weer vooruit gaan zetten. Geen update maar gewoon genieten mocht je hier toevallig zijn. Peddel met plezier en kijk vooral eens omhoog en geniet van unieke kleinkunst aan de lantaarns. Misschien vind je nummer 331 ook aan de werven. Niet gezien? We hebben 'm vast op de kaart gezet 😉

Nog een weekje en dan kunnen we de klok weer een uurtje terug zetten. De wintertijd komt er aan, dus nog even tijd voor een fraaie kanotocht door de binnenstad van Utrecht. Heerlijk op ons op gemak "zwerven langs de werven". Het wordt al wat fris en af en toe een buitje maar vandaag meer dan voldoende zon om lekker te genieten van alle activiteiten op en rond de werven.

kanovaren utrecht Zwerven langs de werven.. Altijd weer mooie kanotrips door hartje Utrecht

Hartje Utrecht is in de loop van de jaren redelijk autoluw geworden, een paradijs voor fietsers als gevolg. De vele bruggen en hekwerken aan de grachten worden creatief gebruikt als stalling voor dit stadsbeeld bepalend stalen ros. Al peddelend onderdoor de vele kleine bruggetjes aan de Nieuwe Gracht is het af en toe zelfs oppassen voor een enkel overhangend exemplaar. Een creatieve antidiefstalparkeermethode, ruimtegebrek, of vandalisme?

sup kajak kano peddelroutes door utrecht stadPeddelroutes door Utrecht stad

Kanovaren langs unieke kleinkunst

Genietend van de fraaie stadsgezichten, overigens vanaf het water een échte aanrader, valt ons oog op een van de lantaarnconsoles. Prachtig creatief beeldhouwwerk in Belgische blauwe hardsteen. Vele kleine kunstwerken, vanaf de straat eigenlijk niet goed te zien.

kanovaren utrecht stad De "letterzetter", in vroeger dagen nog creatief én handwerk..

Sinds 1953 is met het begin van de restauratie van de werven besloten verwijderde gietijzeren gaslantaarns uit plm 1875 weer terug te plaatsen. De werfmuren bleken voor het plaatsen van deze lantaarns iets smal wat uiteindelijk wel resulteerde in pakweg 330 gebeeldhouwde unieke consoles. Overigens de "nieuwe media" hebben we (nog niet) kunnen ontdekken.

kanokaart utrecht stad Kanovaren stad Utrecht.. Het hele jaar door peddelplezier!

Ontdek de Utrechtse grachten en gezellige werven vanaf het water!

Direct vanuit het centrum aan de Oude Gracht kun je kiezen uit zeker vijf prachtige afwisselende kanoroutes. Vandaag voor ons een kort middagtochtje, maar er valt veel meer te genieten. Een nachtvaartocht bijvoorbeeld, Utrecht ervaren vanuit een totaal ander perspectief. Of een kanotocht door het natuurpark Amelisweerd. Check de kanokaart, stap in de kano bij de kanoverhuur aan de Oude Gracht en vaar de mooiste routes!

kanoen utrecht stad fotografie: © Kanoverhuur Utrecht

Peddel naar de gezelligste terrassen aan de beroemde werven van de Domstad. Of maak een romantische tocht door het schitterende natuurgebied Amelisweerd. Kanoverhuur Utrecht biedt verschillende leuke arrangementen om een heerlijk dagje peddelen in Utrecht net even iets anders, maar vooral leuker te beleven!

Kanoverhuur centrum aan de Oude Gracht | Kanokaart stad Utrecht

peddelroutes instappunten en kaartenEen lente-impressie hartje Utrecht

Met de kanovrienden van het KanoKollege

Vroeg in het jaar weer op pad met de kanovrienden van het KanoKollege Een kanotocht door Utrecht blijkt een prima keus. Een perfect pauzeplekje midden in het centrum met een gezellig uitstapje naar de winkeltjes aan de Oude Gracht. Met deze grote groep zijn we voor het gemak gestart bij kanoverhuur Rijnstroom aan de Kromme Rijn. Grote parkeerplaats, makkelijk afladen en van hier af vaar je ook zonder kanokaart of routebeschrijving zo de binnenstad in. Ontdek en geniet onderweg!