Kanoroutes in de Hollandse Biesbosch

In mooiste routes via kanoweb

In het archief kwam ik nog een klein informatief kaartje tegen. Twee mooie korte peddelroutes in de Hollandse Biesbosch. Doe er je voordeel mee!

De beide fraaie kanoroutes (rondtochten) leiden je langs de meest bijzondere plekken. Elke route biedt de mogelijkheid voor een wandeling en heeft zijn eigen karakter. Maak gebruik van de speciaal voor kano's gemaakte aanlegsteigers. Voor andere boten is het hier te ondiep. Op een uitgebreide routekaart (te koop in het bezoekerscentrum) vind je het verloop van de routes, de aanlegplaatsen en de wandelroutes.

Ruige Biesbosch route

Kanoroute van plm. 3,5 kilometer door de kleinste en smalste kreken van de Hollandse Biesbosch. Je vaart langs vele beversporen en visstekken van de ijsvogel. Aanrader: maak onderweg een leuke wandeling over het Griendmuseumpad. Je vindt er allerlei voorbeelden die met de "Biesbosch" griendcultuur te maken hebben. Verder kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in de Mariapolder, een wetland waar je kennis kan nemen van de vele watervogels die natuurontwikkelingsprojecten in de Biesbosch kennen.

Huiswaard route

Kanoroute van plm. 5,5 kilometer door de bredere kreken richting de Huiswaard. Je vaart o.a. over het Wantij en over het Moldiep.

Startpunt: Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht
Route plannen