Kanonatuurroutes peddelen met Rob Nuij

In kanovaren via kanoweb

Wie de routeboekjes Kanonatuurroutes Friesland en Noord Holland van Rob Nuij kent, herkent de handige en kleurrijke routekaartjes die hij tekende aan de hand van zijn peddeltochten. Beide routeboekjes zijn misschien wat gedateerd, maar wie het vaarwater van Friesland en/of Noord Holland eens wil ontdekken heeft aan deze 145 peddelroutes in deze twee noordelijke provincies een prima handvat. Voorzien van aanrijroutes, instappunten, routebeschrijving (ook handig te verbinden), kampeer- of logie adresjes, zoals Vrienden op de fiets.

rond GiethoornKanonatuurroute rond Giethoorn

Rob's kanonatuurtochten

Zomaar even met Rob een toertje peddelen is er wat hem betreft niet bij. Elke keer weer heeft hij zijn tocht tot in de puntjes voorbereid. Een dag voor we afspreken nog snel eventuele knelpunten ter plekke checken. De avond vooraf een 'belletje'. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Hoewel.. de peddeltocht over de Reest bleek achteraf toch niet helemaal goed gepland. De routebeschrijving met kaart nadien, leverde vrij snel een sportieve reactie van het Landschap Overijssel op.

Kanonatuurtochten, zo noemt Rob zijn peddelroutes. Van grote trektochten, zoals Delfzijl - Kampen en Lobith - Zeewolde, kleinere en grote rondtochten, als het rondje Vlist - Hollandse IJssel - Kromme IJssel - Lek (een mooie twee-daagse tocht) en andere bekende en minder bekende routes. Peddelroutes met veel aandacht voor natuur, rustmomenten en.. de inwendige mens. 😉

weerribben kajak open kanona afloop van het Open Kano Treffen in ene door naar de volgende belevenis.

Kleurrijke herinneringen op de kaart

Natuurtochten peddelen met Rob is altijd weer een belevenis. Maar vraag me niet welke tocht het mooist is. Elke tocht heeft wel een speciale herinnering. De Hattem-Veessen rondtocht, rond Abcoude, de vele tochten door Weerribben en Wieden, Giethoorn, Dwarsgracht, IJsseloog, Oude IJssel, Linge, Veluwemeer en ga maar door.

Het afsluiten van elke tocht begint op het moment dat de post op mijn deurmat valt. De grote envelop met routebeschrijving inclusief een kleurrijke kaart, speciaal voor de website. Voor publicatie sluiten we telefonisch alles nog even kort en plannen vaak de volgende tocht alweer. Kort geleden sprak ik Rob nog even. Hoewel hij zijn peddel niet meer hanteert was het samen weer even heerlijk genieten van de mooiste peddelmomenten.

kanokaart peddelroutes kanonatuurroutesroutebeschrijving en kaart als afsluiter met de post en nog steeds genieten.