Kano- en wandelrondje Op de Bieshorst

In solokano via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten

Een micro avontuur dicht bij huis. Voor een beetje vakantiegevoel heb je eigenlijk helemaal niet veel nodig. Kano, peddels, kanokarretje, gepaste kleding en schoeisel en een dosis goede zin. Naar buiten, de frisse lucht opsnuiven! Vanaf de favoriete kanostoep laat ik mij in de solo heerlijk door de wind over de Berkel meenemen. De tijd vliegt verdorie. Ben al anderhalf uur onderweg aan het genieten van de omgeving.

Pauzeplekje aan splitsing Laak - Vierakkerse beek Pauzeplekje aan splitsing Laak - Vierakkerse beek

Na de eerste overzet dan toch maar eens wat steviger aan de peddel. Moet ook wel, af en toe blaast de vlagerige wind me sneller terug dan ik wil. Via de Onderlaatse Laak het buitengebied in. Langs natuurvriendelijke oevers, door verschillende duikers en af en toe een korte overdraging. Veel vee staat er niet buiten vandaag. Wat schapen kijken nieuwsgierig in mn richting. Zo vaak zien ze waarschijnlijk geen vreemd volk voorbij peddelen.

Leestense rondweg duiker Stroming voert de kano door de duiker van de Leestense rondweg

Op de Bieshorst

Aan het stuwtje en splitsing van de Laak en Vierakkerse beek even ruim de tijd voor een flinke pauze. Even richting de duiker onder de Leestense rondweg wandelen om te kijken of alles gaat passen en er geen vreemde obstakels zijn. Alles prima. Na de koffie richting het Kapse bos voor een flinke overdraging over de Vordense weg. Nog twee korte stukjes peddelen. De Laak en het water langs het Graffelpad. Aan het eind met zicht op boerderij 't Hofmanshuis de kano de kar. Op de Bieshorst naar droge schoenen wisselen en de "waterwandeling" door het mooie dorp kan rond gemaakt worden. Genieten!

Boerderij 't Hofmanshuis op de Bieshorst Boerderij 't Hofmanshuis op de Bieshorst

Kaart Rondje Op de Bieshorst