Kajakvaren in de Biesbosch

In mooiste routes via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten

De jachthaven Vissershang is een perfecte plek om te starten voor een heerlijke dag kajakken in de Biesbosch. Parkeerruimte is er voldoende aanwezig. Al snel vinden we een mooie kanosteiger net over de dijk. Een mooi plekje om op ons gemak te vertrekken.

kajakvaren in de BiesboschZwerven door kronkelende kreekjes in de Biesbosch

Rustig aan peddelen we vanuit de Aakvlaai het Spijkerboor op. Tijdens de oversteek hebben uitzicht op de Amercentrale. Rechtsaf "de sloot van sint Jan" in om van hieruit onze fraaie rondtocht te starten. We passeren "het brugje van Sint Jan", symbool van verzet, door onderduikers, hun helpers en line-crossers tijdens WOII. Linksom het spaarbekken de Gijster, parrallel aan de Amer, op het Stroomgat tegenover Drimmelen, zie je nog de paal en het mandje, een herkenpunt waarmee tijdens de oorlog de veelal gevaarlijke "crossings" werden aangegeven.

biesbosch line crossings drimmelen Herkenpunt Crossings WOII

Een fraaie zwerf- en rondtocht van plm. 22 kilometer. Start en eindpunt: Jachthaven Vissershang. - Aanrijroute: Vanaf de A27 - Hank - Vissershang: route plannen

Na een korte stop op een van de strandjes aan "het Noordergat van de Plomp" varen we de Amer op, om even verder rechts het gat van de Kerksloot weer in te steken en heerlijk rond te dolen in de "bush" van het Middelveld. Sommige nauwe kreekjes zijn amper door te komen, maar een genot voor het oog. Op ons gemak peddelen we nog rond Keesje Killleke, Gat van de Vloeten, genietend van het fraaie landschap, om uiteindelijk richting Benedenste Jannezand weer uit te komen op het Spijkerboor.

peddelroutes instappunten en kaarten

Kanoroutes in Biesbosch, de Noordwaard en Biesboschlinie?

De VVV Biesboschlinie verzamelde de leukste kanoroutes in Biesbosch, de Noordwaard en Biesboschlinie voor je en heeft er superhandige routekaartjes van gemaakt. Van beginner tot doorgewinterde peddelaar, kies je avontuur. Of stel je eigen route samen met de handige knooppuntenroute door de Noordwaard.

kajakken door het doolhof Met de kano 'verdwalen' in het wilgenvloedbos in het hart van de Biesbosch

Aakvlaairoute Een Ʃchte aanrader voor beginnende kanoƫrs. Vanuit Vissershang een mooi tochtje (ongeveer 6 kilometer) peddelen in een gebied vol kronkelende kreekjes en leuke zandstrandjes.

Doolhofroute - Vanuit jachthaven Visssershang start je een plm. 20 kilometer lange verdwaaltocht dwars door het wilgenvloedbos in het hart van de Biesbosch. Het is alleen over water te bereiken. In de winter waan je je in een mysterieus moeras.

Heen-en-weertje Fort Bakkerskil - Een prachtige 16 kilometer lange route voor echte natuurliefhebbers. Hoewel het watertje door de Oostwaardpolder stroomt, ervaar je ook hier de Brabantse jungle.

Fortenroute - Start je routes bij Fort Altena dwars door de polder. Tot vlakbij Fort Giessen 24 kilometer. Of peddel het rondje Almkerk van 14 kilometer. Beide forten maken deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Polderland - Deze 34 kilometer lange kanotocht begint dicht bij De Peerenboomse Haven. Je vaart dit vrij open traject heen-en-weer dwars door de Brabantse polders langs Dussen, Meeuwen en Babyloniƫnbroek.

Vijfambachten - Een route vol afwisseling. Deze 27 kilometer lange route voert je door smalle kreekjes en over breder vaarwater. Je voelt de stroming. Een aanrader voor de sportieve kanoƫr.

Noordwaard - Ontdek dit unieke stroomgebied op je gemak. Een knooppuntenroute ontsluit pakweg 30 kilometer aan vaarwater.

Download de leukste kanoroutes