Instappunten en peddelroutes zoals in de Weerribben

Kom je al wat langer op deze website, dan is je vast niet ontgaan dat kanoweb flink onder handen is genomen. Wat betreft de hoeveelheid aan inhoud was dat ook wel een keertje nodig. In de loop van de jaren hebben we met ontzettend veel plezier heel wat nuttige peddelinformatie bij elkaar gebracht en gedeeld via het web, per mail of een-op-een aan de waterkant. Dit blijven we natuurlijk doen.

Het afgelopen jaar hebben we alle informatie ge-actualiseerd en -een stuk beknopter- als peddelroute suggesties, op één plek bij elkaar gebracht: de bekende sup- & kanokaart. Via de pop-ups van de markers vind je, op de kaart, alle beschikbare info. Met in enkele pop-ups een verwijzing naar een impressie, of een routekaartje. Check hiervoor de legenda van de kaart. Het wijst zich vrijwel vanzelf.

Tientallen routekaartjes

Naast de peddeltochtsuggesties op de kaart hebben we onderhand ook aardig wat routekaartjes gebruikt en gedeeld. Handige A-viertjes met summiere info ter oriëntatie en makkelijk mee te nemen onderweg. Voor wie ze nog zoekt, op kaart èn website vind je tientallen bekende en minder bekende routekaartjes .

Naast ge-actualiseerde ook nieuwere kaarten. Hoewel sommige oudere kaartjes ook nog prima te gebruiken zijn. Op de site hebben we deze routekaartjes aanklikbaar gemaakt om uit te printen. Als voorbeeld vind je op deze pagina enkele routekaartjes in ons favoriete peddelgebied de Weerribben bij elkaar:

Routes in de Weerribben

Mooie starters in dit vaargebied zijn de alom bekende Kalenbergroute, Ossenzijlroute en Weerribbenroute. Je volgt gewoon de bordjes. Routes die wat minder druk zijn, maar waar je minstens zo fijn kunt genieten van de natuur zijn bijvoorbeeld de korte Amazoneroute vanaf de kanosteiger aan de Wetering. Vanaf de verschillende instappunten (op de kaartjes aangegeven middels oranje pictogram) start je ook de wat langere rondtochten zoals Rondje Nederland, Kalenberg-Blokzijl, Otterroute, De Kanonatuurtocht of de mooie Vrijstatenroute.

Op zoek naar de allermooiste routes?

Check dan zéker onze blog over de nieuwste routegids Sup & kanoparadijs Nederland.