Instappunten en peddelroutes zoals in de Weerribben

In mooiste routes via kanoweb

Kom je al wat langer op deze website, dan is je vast niet ontgaan dat kanoweb flink onder handen is genomen. Wat betreft de hoeveelheid aan inhoud was dat ook wel een keertje nodig. In de loop van de jaren hebben we met ontzettend veel plezier heel wat nuttige peddelinformatie bij elkaar gebracht en gedeeld via het web, per mail of een-op-een aan de waterkant. Dit blijven we natuurlijk doen.

peddelroutes instappunten en kaarten

Het afgelopen jaar hebben we alle informatie ge-actualiseerd en -een stuk beknopter- als peddelroute suggesties, op één plek bij elkaar gebracht: de bekende sup- & kanokaart. Via genummerde aanklikbare rondjes op de kaart vind je nu alle beschikbare info aan de instappunten in het zijvenster. In enkele vensters een verwijzing naar een impressie, routekaartje of informatieve website elders op het web.

Tientallen routekaartjes

Naast de peddeltochtsuggesties op de kaart hebben we onderhand ook aardig wat routekaartjes gebruikt en gedeeld. Handige A-viertjes met summiere info ter oriëntatie en makkelijk mee te nemen onderweg. Voor wie ze nog zoekt, op kaart èn website vind je tientallen bekende en minder bekende routekaartjes .

peddelroutes instappunten en routekaarten

Naast ge-actualiseerde ook enkele nieuwere kaarten. Hoewel sommige oudere kaartjes ook nog prima te gebruiken zijn. Op de site hebben we deze routekaartjes aanklikbaar gemaakt zodat je ze kunt printen voor onderweg. Als voorbeeld vind je op deze pagina een aantal routekaartjes (voor sup, kano en kajak) in ons favoriete peddelgebied de Weerribben bij elkaar:

Peddelroutes voor sup, kano en kajak

Mooie starters zijn de alom bekende Kalenbergroute, Ossenzijlroute en Weerribbenroute. Je volg gewoon de bordjes. Routes die wat minder druk zijn, maar waar je minstens zo fijn kunt genieten van de natuur zijn bijvoorbeeld de korte Amazoneroute vanaf de kanosteiger aan de Wetering. Vanaf de verschillende instappunten (op de kaartjes aangegeven middels oranje pictogram) start je ook de wat langere rondtochten zoals Rondje Nederland, Kalenberg-Blokzijl, Otterroute, De Kanonatuurtocht of de mooie Vrijstatenroute.

Op zoek naar de allermooiste routes?

Check dan zéker onze blog over de nieuwste routegids Sup & kanoparadijs Nederland.