Herfsttinten in de Wieden (rondje Giethoorn) - 18km

In mooiste routes via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten

Nu de buitentemperatuur behoorlijk snel aan het dalen is en de bomen snel hun blad verliezen nog even terugkijken op een prachtige herfst kanotocht. Een fraaie kanonatuurroute, zeker de moeite waard om eens te varen. Dit keer in kleurrijke herfsttinten. Opnieuw starten we vanaf de parkeerplaats van Kanoverhuur- en Buitenactiviteiten de Arendshorst. Een prima startplaats voor verschillende mooie kanotochten door de Wieden en Giethoorn.

Je bent op het parkeerterrein van Arendshorst ook van harte welkom met eigen kano of kajak. Na het afladen wél even je auto zover mogelijk achteraan parkeren wanneer het druk is, is dit minste wat je kunt doen voor dit gastvrije onthaal!

kanovaren giethoorn richting wanneperveen Onderweg genieten van kleurenpracht. Wat een heerlijk peddelseizoen!

Kanovaren in de Wieden

Na een praatje en de koffie van start. De vaart uit rechtsaf richting het Zuideindiger. Door het riet schieten we een klein vaartje in richting de Belterwijde. Helaas loopt dit dood, dus terug langs de rietkragen in de richting Wanneperveen. Het Zuideindiger lijkt wel een landingsbaan. Met veel geschetter verzamelen zich grote groepen zwanen en ganzen voor hun trek naar het Zuiden.

Languit genieten van adembenemende natuur

Een heerlijk warme dag. Op de kanosteiger aan de Hoosjesgracht strekken we dan ook lekker even onze benen voor een uurtje. Verschillende fluisterbootjes varen in de richting van de Bovenwijde. Wij besluiten eerst maar even "rond" te peddelen via de Brouwersgaten om via de Paaslooer Vaart de Bovenwijde over te steken richting Steenwijk.

Via het Molengat in Noordeinde weer zuidwaarts. Het is heerlijk genieten, weinig wind en behoorlijk wat zon en dat op de helft van Oktober. Eind van de middag lijkt het wat te betrekken, maar gelukkig laten de spetters nog even op zich wachten. Na een laatste stop op het verlaten recreatie-eiland in het meer terug naar Giethoorn-Zuideinde, rustig aan huiswaarts.

kanoroute kaart Peddelroute Giethoorn - Wieden

Aanrijroute en peddelroutekaart

Snelweg A6 afslag 13 nemen naar Nagele (N352), deze volgen door Ens naar Kraggenburg en Vollenhove. Nu Giethoorn aanhouden en via de N762 over de brug linksaf de N334 volgen en net voor de oplopende weg ga je rechtsaf. Dit is een parkeerterrein van Arendshorst buitenactiviteiten. Een mooi parkeerterrein aan de Jonkergracht. Hier kunje kano's en fluisterboten huren en eventueel iets drinken enz.