Graffiti op de kaart met peddelroutes?

In Uncategorized via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten

Peddelroutes, markers en informatie op het kaartgedeelte van kanoweb.nl worden op een onderliggende NL-kaart (de layer) getoond. Deze 'layer' komt van een openbare externe bron: OpenStreetMaps (OSM).

De laatste tijd verschijnen op de OSM-kaart-laag vreemde resultaten: Buitenlandse straten en teksten in een onlogische wirwar als graffiti op plekken in verschillende zoomlevels waar je dit als gebruiker van de kaart niet verwacht. Het lijkt of de layer is gehackt. Dit is echter niet het geval.

Vanwege het openbare karakter van OSM kan iedereen inloggen en bewerken. Volgens de OSM-gebruikersgroep wordt de openbare kaart op dit moment herhaaldelijk vernield. De OSM-community heeft dan ook de handen vol aan het herstellen en blokkeren van deze onnodige onzin. Alle bewerkingen in de database zelf zijn meestal binnen enkele minuten ongedaan gemaakt. De effecten op de weergegeven kaarttegels (tiles - dus ook de peddelroutekaart) blijven soms wat langer zichtbaar.

De OSM-gebruikersgroep raadt aan regelmatig je browser-cache te legen, om de herstelde layer opnieuw te laden. Zelf hebben we tijdelijk de zoomlevels van de kaart beperkt. Sorry voor het ongemak.

peddelroutes instappunten en kaarten