Elovsbyn camp & canoe

In kanovaren via kanoweb

Hou je van rust, ben je op zoek naar avontuur en magische plekjes aan het water wanneer je graag met kano of kajak er op uit trekt? Dan is dit misschien wel het uitgelezen vertrekpunt voor je kanotocht. Op ongeveer vierentwintig kilometer vanaf Arjäng, onder aan het meer Foxen, vlak aan de Noorse grens, vind je een prachtige kanocamping: Elovsbyn camp & canoe. In het plaatsje Lennartsfors is een sluis aanwezig om van het meer Foxen naar het meer Lelang te komen. De sluis is onderdeel van het beroemde Dalslandkanal en is een van de eerste sluizen vanaf de Noorse grens.

Op zoek naar magische plekjes in Zweden? - Dalsand-Nordmarken

Ervaar het Dalsland-Nordmarken merengebied

Vanaf de camping maak je de mooiste kanotochten, zowel kortere als ook meerdaagse rondtochten. Lokaal worden er pakweg 75 kano's verhuurd, eventueel met complete uitrusting voor je meerdaagse tocht. Ben je er vroeg bij, dan maak je misschien nog een kansje om een van de kajaks van de -altijd vriendelijke- eigenaar zelf te huren. Vanzelfsprekend kun je ook je eigen kano mee nemen en je eigen tocht plannen. Je auto laat je voor een kleine vergoeding achter op een speciale parkeerplaats aan de bosrand.

Uitzicht in de fjorden van de Stora Le (Blomsjön kanotocht)

De kanocamping zelf is niet groot, basic, maar zowel geschikt voor tent als caravan. Aan alles is gedacht, vuurkorven (met hout), leuke zitjes, een aanlegsteiger voor pleziervaart. Voor de avonturiers is er een apart veld, direct aan het water. Wel wat frisser met meer kans op muggen, maar door de verhoogde ligging altijd met vrij uitzicht over het water.

Oversteek Västra Silen naar de mooie kampeerplek "Vammerviken"

Voor enkele overnachtingen kun je zelfs gebruik maken van leuke stuga's voor weinig. Kortom, beslist een aanrader! Prima plek ook om even bij te komen na je tocht en trek er vooral 's avonds eens op uit. Op een stille wandeling door het bos maak je zéker kans de "koning van het woud" eens te ontmoeten.

Op een stille wandeling aan de overkant van het Foxen

Al enthousiast geworden en wil je meer weten? Stuur Per-Inge dan even een mailtje: Contact Elovsbyn Canoe & Camp. Veel plezier met je kanovakantie èn voorbereiding!

Elovsbyn Canoe & Camp