Eifel Canadiertreffen 2019

In events via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten

"Diese platz bitte freihalten für die Holländische paddler" Okee prima dan.. Ik rol m'n Tenteo uit en net voor ik 'm wil vastprikken komt Achim.. Oh andere Holländer? Ook goed. Ik schuif wat op in de luwte van een grote trailer. Geen verkeerde plek blijkt een nacht later. De stormachtige wind trekt er mooi langs. Wat is het weer een prachtig weekend zeg. Een heuse Indian Summer. Met een temperatuurtje van nèt boven de 20 graden perfect weer voor een fantstische afvaart van de Rur.

kanovaren Rur - Eifel Kanovaren Rur van Heimbach naar Obermaubach

Een Top! organisatie van de Eschweiler Kanu Club. Alles verloopt gladjes. 's Morgens vroeg op gemak verzamelen en op naar Heimbach om af te laden voor de toer. In groepjes vertrekken we stroomaf. Nu eens goed opletten en ja hoor, nèt na de bocht ligt de boom nog vrijwel op dezelfde plek als afgelopen jaar. Niet te lang treuzelen en snel de juiste richting kiezen, rechts langs. Ik zie dat enkele vaarders voor mij ook doen. Wat ik (nog) niet zie is dat er meteen een vrij haakse bocht genomen moet worden.. Oeps.. Wow! wat een snelheid.

kanovaren Rur - Eifel Wow! wat een snelheid - Meegenieten? klik de foto

In Blens, rechts aan de oever, een perfecte uitstaplaats. We nemen rustig de tijd voor een lekkere hap en wat beweging. Omgeven door prachtige herfstkleuren en veel kanovrienden is het prima genieten van afwisselend stroomversnellingen en idyllische doorkijkjes. Het doorkijkje op de ruïne van burcht Nideggen, boven op een hoge rots, is wel het meest spectaculair.

kanovaren Rur Eifel - burcht Nideggen  Spectaculair doorkijkje.. Burcht Nideggen hoog op de rots

Na de pauze snel weer het water op Na de pauze snel weer het water op!

stroomversnelling Rur Tsjakka! Blij! .. alweer een stroomversnelling bedwongen

kano op sleep Voldaan het laatste stukje op sleep over Stausee Obermaubach

Warme soep staat klaar Verzamelen! de soep staat warm. Tijd voor een gezellige avond

kanokamperen op het clubterrein EKC Klaar voor de nacht op clubterrein Eschweiler Kanu Club

Eifel Canadiertreffen 2019, opnieuw een belevenis. Een beregezellig treffen met kanovrienden net even over de grens.