Een (hout) rondje Arnhem

In mooiste routes via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten

De geur van vers gezaagd hout. Elke geschaafde plank heeft weer een ander wonderlijk patroon. Letterlijk voelen, proeven, kijken, buigen, wegen. In het exoten-magazijn van de Arnhemse Fijnhouthandel gaat menig plank van de meest curieuze houtsoort vanmiddag door mijn hand. "Wat doe jij nu met die lange plank boven op de zolder? Je kunt 'm ook gewoon hier onder aan de trap laten staan, net zo handig toch?"

Op de hout-hobby-zolder in de rekken vol met korte en langere stukken geschaafd hout in de meest uiteenlopende kleuren en patronen zoek ik naar een stevig stuk wat me het mooist zou lijken voor de afwerking van een nieuw te snijden peddel. Jup! dit wordt 'm. Een mooi stukje Zebrano voor de finishing touch.

goede voorbereiding is het halve werk Met mooi materiaal en gereedschap op weg naar een nieuwe peddel

Mijn rondje Arnhem maak ik af met een bezoekje aan Baptist. Ook al zo'n uitgebreide keus aan materiaal. Een walhalla wanneer je wat vaker met hout werkt. Voor vandaag geef ik niet toe aan al die verleiding en hou het even bij een kleine uitbreiding voor m'n gereedschapskist en nieuwe steel met spietjes voor de oude bijl.

2 peddels in style Peddels in powlonia (super flexibel hout) Linker v.v. zebrano, 440 gram, lak. Rechter v.v. zweeds cedar, 380 gram, epoxy rand, sassafras blad decoratie, lak.

Dit rondje Arnhem, zo zonder kano, is eigenlijk best een aanrader voor een liefhebber. Via het web is natuurlijk ook leuk, maar eigenlijk alleen maar voorpret. Stel je voor, had ik die mooie plank in de webservice uitgezocht en besteld, wordt die in tweeën afgekort thuisbezorgd. Da's dan moeilijk peddelen toch? 😉