Bevers met ballen

In solokano via kanoweb

"Wij plaatsen geen bordjes, maar pas op dit is ons domein!" Niet met zoveel woorden, maar wel met zoveel versperringen van afgeknaagde boompjes en af en toe een flinke stam van een paar dagen knagen er bovenop, op verschillende plekken aan de smalle winterbeek.

De oevers van de Groenlose Slinge kennen dit winter een flinke kaalslag. En niet alleen veroorzaakt door familie bever. Ook groenbeheer is flink bezig geweest getuige de uitgestrekte rijen aan de voet strak gezaagde stammen. Wat verderop waar de bomen tot in het water staan veel "paadjes" en vers geknaagd hout. Die jongens maken het me vandaag wel moeilijk met al dat hout op de verkeerde plek. Bij de derde overdraging geef ik het op en loop met kano op de kar maar eens een flink stuk zandpad.

Herinrichting Bakmaatsdijk Herinrichting Bakmaatsdijk

Groenlo - Lochem, altijd weer een mooie traject om in de wintermaanden te peddelen. Telkens anders. Behoorlijk wat stukken met redelijk wat stroming. Deze keer helaas de waterstand een beetje magertjes. Maar soi. Wat een dag. Ietwat fris achter de bomen varend, maar met de zon op de rug voelt het bijna voorjaar. Een korte foto-impressie deze keer.

ter hoogte van de Lebbenbrugge Ter hoogte van de Lebbenbrugge dan maar een flink stuk met de benenwagen

Routebord Geen doorlopende route? Daar kom ik net vandaan, waterwandelen..

berkel avondzon Nu begint het weer fris te worden, tijd om de kanostoep op te zoeken

Berkel Lochem Berkel Lochem - eindpunt. Shuttle en warme koffie staat al te wachten.

Minder spetterplekken deze keer

Oeh.. ik had t wel gevoeld, maar toch. Normaliter zijn de vele cascades op dit traject prachtige spetterplekken. Met de waterstand nu is toch wat minder. Dat wordt de onderkant van de kano even bijwerken en de volgende keer toch met een wat hogere afvoer van water er op uit.

Berkel Lochem Onderkant van de kano even bijwerken

Slinge, spetteren in de winter

Een richting open kano wintertocht - plm. 23 km. - Slinge en Berkel: Groenlo - Borculo - Lochem - Best: lichtbepakt, solo én shuttle! - Zie "praktisch" voor info peddelmogelijkheid in het blog: Slinge, spetteren in de winter

Favoriet pauzeplekje