Betreden op eigen risico!

In solokano via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten

Misschien is het jullie al opgevallen dat sinds de hernieuwde opzet van kanoweb de impressies van verschillende toertjes voornamelijk solo-avontuurtjes zijn. Hoe dat zo komt? Omdat het "anders buiten zijn" mij eigenlijk best bevalt. Dichter bij huis genieten van de mooiste plekjes. Fietsend of wandelend, vaak om de overdraagmomenten of nieuwe instappunten beter te verkennen. Maar het liefst ben ik met de kano onderweg. Zomaar voor een paar uurtjes of de hele dag buiten spelen.

Met kano aan de pauzeplek Achterhoek Een prachtige overzetplek aan fiets-, wandel- en kanoroute in de Achterhoek

Waterwandelen

De solokano is m'n favoriet op "waterwandeltochten". Licht bepakt door de vele beken en slootjes in het achterland. De kleine solo is net breed genoeg om de meeste smalle duikertjes te passeren. Lukt het peddelend even niet? Met kano op de schouders of op het karretje een stukje wandelen over de weg, zand- of klompenpaden. Is een traject mij eenmaal vertrouwd dan pak ik de tandem. Dit vaart een stuk comfortabeler, ik neem wat meer spullen mee en hoef me niet meer in alle bochten te wringen om onder in te gaan liggen bij het passeren van vele lage duikers in het vaargebied.

Solo varen met de tandem Solo kano-avonturen in de Achterhoek

Wil je geen krassen op je boot?

Wetend dat impressies van deze toertjes uitnodigen om eens na te varen, een kleine maar niet onbelangrijke waarschuwing. Eigenlijk al vanaf het eerste uur dat je via kanoweb impressies van de mooiste peddelroutes kunt vinden.

Ontdek en geniet onderweg en beleef vooral jouw peddelavontuur!

Een van de redenen dat ik meestal geen complete routebeschrijving prijs geef. Okee, soms een handig kaartje, met instappunt en wat je onderweg -mogelijk- kunt verwachten, maar de meeste verrassingen ga je zelf ontdekken. Stukken leuker ook nog eens. Betreden via kanoweb dus op eigen risico. Blijf vooral langskomen, geniet en laat je inspireren.

Veel peddelplezier! 😉 ^Theo