Becky Mason ontdekt de Weerribben

In events via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten

Eerste week Oktober - Na een lange dag met intensieve en leerzame workshops tandem en solo kanovaren kan het natuurlijk niet zo zijn dat Becky Mason en haar partner Reid McLachlan vanuit Ossenzijl vertrekken zonder even écht kennis te maken met de Weerribben. Het wordt weliswaar een kort tourtochtje, zo net aan voor de schemering, maar lang genoeg om beiden een goede indruk mee te geven van de prachtige natuur rond de plek waar zij vandaag bijzonder enthousiast hun "klassieke stijl kanovaren" (Canadian Style) hebben gepresenteerd aan de vele deelnemers van de workshop solo en tandem klassieke stijl peddelen.

kanovaren met passie en plezier Geduldige uitleg van "classic style paddling"

Rustig peddelend door de petgaten is het nu de beurt aan de deelnemers. Afwisselend vertelt een ieder uitgebreid over de historie en vaarmogelijkheden van dit unieke natuurgebied. Er wordt aandachtig en geïnteresseerd geluisterd. Volgens mij blijft het zéker niet bij deze eerste ontmoeting met Becky en Reid in de Weerribben. Beiden zijn naast gepassioneerde kanovaarders tenslotte ook échte natuurliefhebbers.

tijd voor ontspanning Avondtochtje als afsluiter

Dit blijkt 's avonds volop tijdens de presentatie "Watershed Moments". Prachtige natuurfotografie van Reid, Becky's aquarellen, "familiekiekjes" en filmimpressies "freestyle paddling" larderen fantastische verhalen en momenten uit het leven van- en met vader Bill Mason, de passie voor het solo kanovaren, de liefde voor de natuur en zorg over het milieu.

Northwood stroke Demonstratie van de "Northwood stroke"

Een open kano moment met een gouden randje in meerdere opzichten. Naast het begin van "officiële" vastlegging van de mooiste open kano momenten in de mooiste huiskamer van het open kano varen; de Weerribben-Wieden, een uitzonderlijke kennismaking met veel "ins en outs" van het Canadian Style Paddling

Meer op The official Mason family website