Kribben krabben op de IJssel

Grote en kleine rivieren als IJssel en Berkel, de kanalen, de beken, veengoten, laaken, vijvers en zèlfs slootjes nèt breed genoeg om de solo te peddelen moeten er aan geloven. Tijdens het eerste coronajaar hebben we de meest uitdagende combinaties van kortere en langere toer- en ontdekkingstochtjes dicht bij huis beleefd. Van zomerse tochtjes tot de eerste de beste schaduwrijke pauzeplek, met picknickmand erbij en genieten aan de waterkant, tot kanorondjes door het kleurrijk herfstbos waar na elke nauwe duiker vol spinnen de volgende verrassing wacht. Het is volop ontdekken en genieten.

ontdekken en genieten

... Lees verder:
Kribben krabben op de IJssel

Een vóór-de-echte-winter toertocht

Als we de weergoden mogen geloven zal het aanstormende winterfront de fantastische waterpartijen in de uiterwaarden tot grote ijsvlaktes transformeren. Hoog tijd om nog snel even te genieten van een mooi toertje op de IJssel. Startpunt Dieren waar de pont aan de ketting ligt vanwege de verhoogde waterstand. De zon schijnt nog laag over het water. Zo te zien zal het niet lang meer duren voor ze achter flinke wolkenpartijen verdwijnt.

kanovaren ijssel van dieren naar zutphen Vroeg vertrekken voor een mooie dag vol fijne ontmoetingen

... Lees verder:
Een vóór-de-echte-winter toertocht

Een Hanze-afzaktocht

Een vlagerige frisse wind over het water. Natte herfstbladeren op de kanostoep lichten roodbruin op in de ochtendschemering. Een fietser aan de vonder kijkt ietwat verbaasd opzij en vraagt in het voorbijgaan "Zo vroeg al met de kano het water op?" "Ja hoor.. het wordt vast een mooie dag." De kano te water, alle extra spulletjes op de goede plek, nog even de rits van de schoentjes dicht. Check, check.. op richting Zutphen. De geschoren walkanten doen de Berkel weer heel wat breder lijken dan op het laatste toertje.

kanoveren IJssel en Berkel Stromend waterbeleving op Hanzetocht door Gelderland en Overijssel

... Lees verder:
Een Hanze-afzaktocht

Rondje buitenom

Kom je aan de Berkel en staat 't water zeker 15 tot 20 centimer hoger dan normaal. Dat wordt even balanceren om met droge voeten in te stappen aan de verdronken kanostoep. De laatste dag van oktober wil het zonnetje nog niet door de bewolking heen prikken. Richting Almen peddelend wordt de stroming ietwat steviger dan normaal, alsof er een emmer achter de kano hangt. Al peddelend de plukken maaisel ontwijken.. aan de oevers wordt flink gewerkt. Zou het op de vaartjes en sloten in het buitengebied ook zo zijn? We gaan het beleven.

kanostoep aan de Berkel

... Lees verder:
Rondje buitenom

Junglekanotochten in Nederland

Een junglekanotocht in Nederland varen? Ja hoor dat kan en het is absoluut niet vreemd. Met het groeizame weer van de afgelopen periode hoef je echt niet lang te zoeken naar een ruig vaartraject door de wildernes. De kanokaart staat er onderhand vol mee, zo maken we op uit de vele berichtjes die we hierover ontvangen.

overmatige plantengroei 's zomerse plantengroei in de smalle vaartjes

... Lees verder:
Junglekanotochten in Nederland

<< Eerste < Vorige [1 / 11] Volgende > Laatste >>