#blog
peddelplezier in sportieve seizoenen

Laaghangend fruit, da's geen kunst

Begin November en nog steeds een redelijk aangename temperatuur. Een toer op de Berkel verveelt eigenlijk nooit. Altijd wel iets nieuws te zien of te beleven onderweg. In de de ochtend is er nog volop ruimte voor de zon. Het is rustig op het water richting de binnenstad. Het vaarseizoen van de fluisterschippers is duidelijk voorbij. Een grote verscheidenheid water- en waterkantvogels laat zich eindelijk weer zien en horen.

Berkelpoort Zutphen in November Berkelpoort Zutphen in November.

... Lees verder: Laaghangend fruit, da's geen kunst


Mooie afvaart IJssel-Berkel peddelen

In hun nieuwste kanoroutegids SUP en kanoparadijs Nederland beschrijven Frank en Jolanda enkele van de vele mooie peddelroutes in ons favoriete vaargebied. De Berkel en IJssel (dagtocht 22 en meerdaagse tocht 23) worden separaat beschreven, maar bieden samen een prima mogelijkheid om in verschillende combinaties te peddelen. En dan bedoel ik niet alleen het welbekende "rondje Zutphen".

strandje pont Dieren Start afvaart IJssel vanaf strandje pont Dieren.

... Lees verder: Mooie afvaart IJssel-Berkel peddelen


Genieten van zomerse momenten

Een kort blog in beeld van, ja alwéér, ons favoriete tripje. Elk seizoen weer anders en altijd een beleving op, aan en in het water.
Dikke karpers langs de boot, libelle's, groot en klein boven het water, grauwe, grote Canadese, en zelfs Nijlganzen, waterhoentjes met hun kroost op het nest, biddende sperwers, vanuit wat hoger gelegen walnesten jagende zwaluwen, koppels zwanen, nieuwsgierige aalscholvers, fuut, kievit. Om maar eens wat te noemen. De Berkelvallei, daar is het genieten van zomerse momenten.

Warkense stuw Aan de stuw in Warken

... Lees verder: Genieten van zomerse momenten


Kajakken, leuk om te leren?

Hoe leuk is het om te leren kajakken? En wil je graag weten hoe? Check dan eens de kajaktutorial van Niko Hakkarainen en volg op je gemak de handige animaties van de meest essentiële basistechnieken kajakvaren. Hoewel de tips op de site het je een stukje makkelijker maken, is het beslist niet onverstandig bij de kanoclub in de buurt de fijne kneepjes van het kajakken in de praktijk te leren.

Mooi nieuws! - Na een paar jaar van afwezigheid

... Lees verder: Kajakken, leuk om te leren?


Kano of kajak?

Kanovaren - kajakken, is er verschil dan? Jazeker en ik heb er ook al eens over geschreven: verschil in peddel, zithouding, peddeltechniek, vaartuig, kleding, wat neem je mee, etc. (om maar even kort te blijven). Op het web vind je immers een wereld aan artikelen die hier dieper op in gaan. Echter één aspect vind je in al die artikelen niet terug: De duiker. Duiker? .. Ja je leest het goed:

Duiker onder spoor Duiker spoor Zutphen-Lochem - Verboden over het spoor te dragen. Bij twijfel: retour.

... Lees verder: Kano of kajak?


<< Eerste < Vorige [1 / 10] Volgende > Laatste >>