Zaterdagavond 19 maart 2005 2de Brugse kajaknacht

Na inschrijving en een warm onthaal van Roger van de BKK, een vrolijk weerzien met Jan, vele mede- peddelaars en ook bezoekers van Kanoweb.nl was het na wat leuke peddelpraat en het drinken van een warme kop koffie eindelijk tijd om voorbereidingen te treffen voor de prachtige Brugse Kajaknacht. De kano, peddels en vesten aan de waterkant bij elkaar gelegd. Voor ons dit jaar de eerste tocht, dus de vesten zitten natuurlijk nog wat te strak. Komt vast en zeker van het het uitdrogen in de winterperiode ;-)

Klokslag half acht klinkt het signaal voor vertrek. Er is een goede opkomst. Volgens Roger ongeveer 190 peddelaars, dus dit wordt een geslaagde avond. Rustig aan peddelen we richting het Minnewater. Prachtig! We hebben Brugge al vaker bij avond bezocht, fantastisch verlichte gevels en torens. Hier en daar nog wat extra "tuinverlichting" Dit is perfect. Het goede weer doet er nog een schepje bovenop, geen regen. Dus wat wil je nog meer wanneer je Brugge weer eens van een heel andere kant wilt aanschouwen. Na het overzetten, varen we op ons gemak en genieten van het prachtige lichtspel, dat na elke peddelslag weer verrassend blijkt.

Helaas blijkt rond acht uur de "Belgische Nacht van de Sterren" in te gaan. (iets nieuws??) Nee, maar wel wordt de stroom uitgeschakeld.
Nu net op deze avond, nota bene. En dan ook nog wanneer er juist geen ster te zien is, het blijkt namelijk licht bewolkt. Maar we laten de pret niet bederven.

Rustig aan varen we terug, helaas kunnen we niet meer genieten van de verlichte gevels, maar nog wel van de prachtige sfeer van Brugge vanaf het water. Ook straatlantaarns en verlichting vanuit de huizen en de vele restaurants zorgen nog voor een wondermooie avond. Samen met Jan en Dominique schieten we nog wat plaatjes en varen in kalm tempo naar ons startpunt. Terug bij het clubgebouw van de BKK drinken we nog wat en praten nog even na. Samen spreken we onze plannen voor volgende tochten al weer door. Dit belooft vast veel goeds én nog vele peddeluurtjes op weer nieuw te ontdekken kanotochten.