Vakantie: tijd voor een kano citytrip : TOUR DE GENT

Citytrips liggen goed in de markt. Een intens kort verblijf met streekverkenning en uitéénlopende sferen spreken aan. Een kanotrip in Gent en omgeving ...een heuse aanrader! Grosso modo kan je hier spreken van drie vaarroutes : de Leie, Gent Centrum en de Moervaart.

Van verscheidenheid gesproken
De statige Leie, van Astene (Deinze) naar Gent, talloze jachtjes, kunstenaarsdorpjes, uitgelezen restaurantjes, jachthaventjes en gewone dorpscafé’s je hebt de keuze. De tuinen van de villa’s reiken tot aan het water. Kronkelend nader je Gent, dat je tot in het centrum kan binnenvaren.

kajakken doorheen centrum Gent fotografie: © Jan Pardon

Aan de watersportbaan kan je gemakkelijk je auto kwijt en in – uitladen. Deze tocht kan variëren van 1 dag tot een halve dag. Er zit weinig stroming op het water, veerpontjes en rondvaartboten maken de vakantiesfeer volledig. (geen beroepsvaart)

In Gent centrum mag je ook varen, de leien (grachtjes) voeren je eerst langsheen moderne gebouwen om dan aan de Lindelei en het justitiepaleis over te gaan naar het historisch centrum. Wees er maar zeker van dat je hier niet alleen bent en aan de wal staan de beste stuurlui en de meeste toeristen. Met start aan de watersportbaan is dit best een halve dag peddelen. Dat laat je nog wat tijd om Gent te verkennen via land.

Gondelen in Gent

Sinds 2008 verzorgt vzw Viadagio unieke boottochten voor de bezoekers en inwoners van Gent. Een ervaring zijn waarbij je de schoonheid van de natuur en cultuur van Gent ervaart en de zachte mobiliteit aan den lijve ondervindt. Begeleid door opgeleide roeiers en gids ontdek je de rijke Gentse geschiedenis. Op heerlijke wijze even tot rust komen, verwonderd raken, luisteren naar de stilte en de harmonie voelen tijdens een gezamenlijke tocht.

De houten boten zijn ambachtelijk gemaakt in Bangladesh en worden door spierkracht voortgeduwd en veroorzaken dus geen water-, geluids- of luchtvervuiling of CO²-uitstoot. De boten zijn vervaardigd volgens het fair trade-principe, met aandacht voor herbebossing en zonder kinderarbeid. Een toonbeeld van duurzaam toerisme!

Voor meer informatie bezoek de website:

Viadagio