Kajakken op de Zuidlede en Moervaart

© Jan Pardon - Kajaktourtochten De toeristische troeven, maar vooral de 32 km vaarroute langsheen natuurreservaten (en gezellige horeca gelegenheden en het provinciaal domein Puyenbroek Wachtebeke) werden door de Provincie Oost - Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen verzameld en op een overzichtelijke wijze in kaart gebracht.

... Lees verder:
Kajakken op de Zuidlede en Moervaart

Vakantie: tijd voor een kano citytrip : TOUR DE GENT

Citytrips liggen goed in de markt. Een intens kort verblijf met streekverkenning en uitéénlopende sferen spreken aan. Een kanotrip in Gent en omgeving ...een heuse aanrader! Grosso modo kan je hier spreken van drie vaarroutes : de Leie, Gent Centrum en de Moervaart.

Van verscheidenheid gesproken
De statige Leie, van Astene (Deinze) naar Gent, talloze jachtjes, kunstenaarsdorpjes, uitgelezen restaurantjes, jachthaventjes en gewone dorpscafé’s je hebt de keuze. De tuinen van de villa’s reiken tot aan het water. Kronkelend nader je Gent, dat je tot in het centrum kan binnenvaren.

kajakken doorheen centrum Gent fotografie: © Jan Pardon

... Lees verder:
Vakantie: tijd voor een kano citytrip : TOUR DE GENT

Kajakvaren in het centrum van Gent

© Jan Pardon - Kajaktourtochten Start aan de watersportbaan - Afstand: 12 km - Met onze Nederlandse vrienden uit Rotterdam, de Rotterdamsche Cano Club (RCC) hebben we een weekendje Gent georganiseerd. Omdat in het gezelschap niet iedereen zeemansbloed heeft biedt Gent een pallet van mogelijkheden aan waaruit we een stadstocht met shopping, terrasjes in het historisch centrum en 's avonds een culinaire uitstap in het Patershol uitkozen. Eens de boten te water werd afscheid genomen van de landrotten en zij begaven zich spoorslags met de nabije tram centrumwaarts. We zouden ze pas veel later terug zien.

... Lees verder:
Kajakvaren in het centrum van Gent

Zaterdagavond 19 maart 2005 2de Brugse kajaknacht

Na inschrijving en een warm onthaal van Roger van de BKK, een vrolijk weerzien met Jan, vele mede- peddelaars en ook bezoekers van Kanoweb.nl was het na wat leuke peddelpraat en het drinken van een warme kop koffie eindelijk tijd om voorbereidingen te treffen voor de prachtige Brugse Kajaknacht. De kano, peddels en vesten aan de waterkant bij elkaar gelegd. Voor ons dit jaar de eerste tocht, dus de vesten zitten natuurlijk nog wat te strak. Komt vast en zeker van het het uitdrogen in de winterperiode ;-)

Klokslag half acht klinkt het signaal voor vertrek. Er is een goede opkomst. Volgens Roger ongeveer 190 peddelaars, dus dit wordt een geslaagde avond.

... Lees verder:
Zaterdagavond 19 maart 2005 2de Brugse kajaknacht

Fotoverslag 13e Brugse kanodoortocht

Zaterdagavond 19 maart 2005 2de Brugse kajaknacht

Na inschrijving en een warm onthaal van Roger van de BKK, een vrolijk weerzien met Jan, vele mede- peddelaars en ook bezoekers van Kanoweb.nl was het na wat leuke peddelpraat en het drinken van een warme kop koffie eindelijk tijd om voorbereidingen te treffen voor de prachtige Brugse Kajaknacht. De kano, peddels en vesten aan de waterkant bij elkaar gelegd. Voor ons dit jaar de eerste tocht, dus de vesten zitten natuurlijk nog wat te strak. Komt vast en zeker van het het uitdrogen in de winterperiode ;-) Klokslag half acht klinkt het signaal voor vertrek. Er is een goede opkomst. Volgens Roger ongeveer 190 peddelaars, dus dit wordt een geslaagde avond.

... Lees verder:
Fotoverslag 13e Brugse kanodoortocht

<< Eerste < Vorige [1 / 4] Volgende > Laatste >>