Photography by FreerangerCanoe

Ourthe: Grandhan - Durbuy - Comblain au Pont: 36 km.

Een "verloren tochtje". Bij het opschonen van wat oude foto-albums enkele leuke plaatjes teruggevonden van een kanotocht over de Ourthe in het late najaar. Inmiddels al vele tochtjes (korte en wat langere) over de Ourthe gemaakt. Dit is er een in de categorie "wat langer" en een heerlijke dag genieten.

ourthe grandhan Opstappen aan de kano-instapplaats aan de brug bij La Passarelle aan de Rue Chene À Han in Grandhan. Ik laat me afzetten op een prachtig plekje met in de achtergrond het kleine kasteel van Grandhan. Vanhieruit stroomafwaarts richting Durbuy is het rustig varen over over verschillende watervlakken met af en toe een korte stroomversnelling. Ruim voor Durbuy, aan de parking bij de kajakverhuur overzetten. Een lage brug verspert hier de doorvaart. Mooi rustmomentje voor even een kort uitstapje naar het prachtige kasteel.

kasteel Durbuy Even later passeer ik Chateau Cardinal Durbuy. Een mooi aanzicht zo vanaf het water. Na de eerste bocht vanuit het stadje maken de watervlakken plaats voor ietwat snellere doorstroom. Dat wordt dus opletten, veel flinke keien onder water. Prachtige doorkijkjes en door naar Barvaux. Aan de brug staat ruim tevoren aangeven dat uitstappen voor de stuw noodzakelijk is. Opnieuw overzetten om van hieruit verder meer bekend vaarwater richting Comblain te peddelen. Via Bomal en Hamoir bereik ik tegen het eind van de middag Comblain au Pont.

Een mooie lange dagtocht en een absolute aanrader in voor- of najaar bij voldoende waterafvoer. In de zomermaanden wat drukker (kajak)verkeer, vooral bij Durbuy.