Photography by FreerangerCanoe

Korte of meerdaagse kanotochten op de Semois

Kilometers peddelplezier door prachtige ongerepte natuur in de Ardennen. Het water van de Semois stroomt in een rustig tempo. Af en toe een kleine barrage. Een spannend en afwisselend landschap. Na elke bocht wacht je weer een nieuwe verrassing. Fantastische doorkijkjes. Genieten van de vele vogels en met een beetje geluk reeën in de wei. Meer dan voldoende rustplaatsen om lekker te genieten of eens lekker de benen te strekken voor een korte of langere wandeling. Vanaf de verschillende campings aan de Semois zijn er voldoende mogelijkheden om je dagtocht te starten.

Kanokamperen - op zoek naar gastvrije campings aan route Op trektocht overnachten op gastvrije campings aan de route

Wil jij een meerdaagse kanotocht ondernemen? :

Kanoverhuur en vaartrajecten

Aan de Semois zijn diverse kanoverhuurbedrijven actief waar het mogelijk is voor korte tochtjes even snel een kano te huren De Semois is perfect bevaarbaar vanaf Chiny tot aan de Maas. Maar trek er zeker een week voor uit om onderweg ook nog eens op je gemak te kunnen genieten van de prachtige natuur. Een meerdaagse kanotocht onderneem je het best in voor- of naseizoen. Niet alleen vanwege de wat hogere waterstand, maar het is dan ook wat rustiger. Met name op het traject vanaf Bouillon is het in de zomermaanden nogal "druk verkeer"

Impressies en enkele tochtverslagen van de verschillende trajecten over de Semois staan verderop in deze rubriek. Hou wel rekening met de officiële in- en uitstapplaatsen. Op de derde zaterdag van maart en de eerste zaterdag van juni is het verboden te varen op de Semois i.v.m. de opening van respectievelijk de visserij op de forel en de algemene visvangst. Daarnaast is de actuele waterstand belangrijk t.b.v. het te bevaren traject. Veel peddelplezier!

Meerdaagse kanotrekking

Voor ons nu bekend (mei 2018) zijn er twee verhuurbedrijven die een meerdaagse kanotocht over het gehele (bevaarbare) traject van de Semois aanbieden, inclusief een "shuttle" retour aan het eind van je tocht. Afhankelijk van het waterniveau is een kanotrektocht over de Semois het gehele jaar mogelijk. Overnachtingsmogelijkheden langs het traject op campings of in een hotel. Tip: Reserveren noodzakelijk en minimale leeftijd 16 jaar of onder begeleiding.

Voorbeelden van meerdaagse kanotrekkings op de Semois zijn:
- Chiny - Bouillon – 70 km in 4 dagen
- Chassepierre - Bouillon – 50 km in 3 dagen
- Herbeumont - Bouillon – 38 km in 2 dagen
- Bouillon - Bohan – 43 km in 2 dagen
- Bouillon - Naux (Frankrijk) – 55 km in 3 dagen
- Bouillon - Monthermé (Frankrijk) – 65 km in 4 dagen

Méér informatie? Informeer hiervoor rechtstreeks bij de verhuuradressen in de regio.