Photography by FreerangerCanoe

Kajakken en kanoën op de Semois

"Mijn route: kajakken en kanoën op de Semois" een prachtige informatieve webgids van visitardenne.com Met deze webgids zetten de Ardennen hun deuren wagenwijd voor je open. Met "Ardennen All Acces" verken je op een verrassende en praktische manier de hele streek. Nieuwe routes gaan door de fraaie natuur en langs de mooiste bezienswaardigheden.

Kanovaren over de de Semois in 9 etappes ..
Een fraaie kanokaart verwijst je binnen slechts enkele "klikken" of "taps" naar veel praktische info aan de kanoroute, zoals in- en uitstapplaatsen, campings, bezienswaardigheden, wandelroutes, restaurantjes en veel meer. Voor de schermvaarder: Van elke etappe is een gps-bestandje te downloaden.

De route in enkele woorden ..
Tussen het stuwmeer van Chiny en de Franse grens biedt de Semois een 140 kilometer lang traject waarop bijna het hele jaar door – afhankelijk van de waterstand natuurlijk - gepeddeld kan worden. Wie er instapt voor een één of meerdaags avontuur, vaart langs schilderachtige dorpjes, prachtige natuurparken en karakteristieke bruggen. De rivier die erg geliefd is bij kanoërs en kajakkers ontspringt bij Arlon, de hoofdstad van Belgisch Luxemburg, en is in totaal 195 kilometer lang. Zo’n 20 kilometer daarvan ligt in Frankrijk, waar de Semois overigens Semoy wordt genoemd.

Bezoek: visitardenne.com