Photography by FreerangerCanoe

De Ourthe, Hamoir - Comblain au Pont

Vanuit het sportpark in Hamoir, het officiele vertrekpunt voor kano's, tot aan Comblain au Pont is het plm. 11 kilometer varen. Het traject is eenvoudig bevaarbaar. Tot aan de brug bij Comlain la Tour kom je in verschillende versnellingen, echter deze volgen elkaar niet zo snel op als in het traject Bomal - Hamoir. Door het vele groen aan beide oevers voel je je echt een met de natuur.

hamoir Ook hier vindt je weer vele vogelsoorten op je weg. En als je een beetje rustig peddelt tref je zeker flinke vissen! Na de brug blijft het water van de Ourthe de N654 aan de rechterzijde volgen. Gelukkig overstemt het geraas van de versnellingen de voorbij rijdende auto's. Je blijft wel een prachtig gezicht op de heuvels van Gerèmont en Comblain au Pont houden. Stevige rotspartijen links en rechts, veel groen. Je bent echt in de natuur. Met een beetje geluk zie je aan de linkeroever bij het chalet van "Outsider Sport" jongelui vanaf vijftig meter hoogte aan een hondervijftig meter lange "tokkelbaan" naar beneden suizen, fantastisch!
Vlak voor de brug in Comblain de rechteroever aanhouden. Direct achter de brug (de weg naar Awaille - N633) rechts aanleggen.

Deze tocht is beslist een aanrader wanneer je voor de eerste keer het kanovaren wilt beproeven. Overigens als je je auto nog op het vertrekpunt hebt staan: Vanaf de camping is het plm. tien minuten lopen naar het station Rivage. De reistijden zijn kort: Naar Hamoir 10 minuten, Bomal 20 minuten.
Veel peddelplezier!