Photography by FreerangerCanoe

Kanoweekend aan de Semois

Een uitnodiging van Bart en Emiel, de bouwers van prachtige houten rivierkano's, om deze herfst met een groep vaarders de Semois af te gaan zakken klinkt veelbelovend. Dat gaan we doen! Een traject wat we nog niet gevaren hebben, Tintigny-Herbeumont is de planning voor een heerlijk kanoweekend begin November.

kanokamperen Semois

... Lees verder:
Kanoweekend aan de Semois

Korte of meerdaagse kanotochten op de Semois

Kilometers peddelplezier door prachtige ongerepte natuur in de Ardennen. Het water van de Semois stroomt in een rustig tempo. Af en toe een kleine barrage. Een spannend en afwisselend landschap. Na elke bocht wacht je weer een nieuwe verrassing. Fantastische doorkijkjes. Genieten van de vele vogels en met een beetje geluk reeën in de wei. Meer dan voldoende rustplaatsen om lekker te genieten of eens lekker de benen te strekken voor een korte of langere wandeling. Vanaf de verschillende campings aan de Semois zijn er voldoende mogelijkheden om je dagtocht te starten.

Kanokamperen - op zoek naar gastvrije campings aan route Op trektocht overnachten op gastvrije campings aan de route

Wil jij een meerdaagse kanotocht ondernemen? :

... Lees verder:
Korte of meerdaagse kanotochten op de Semois

Vaarbeperkingen in België voor kano en kajak

In aanvulling op vaarbeperkingen Nederland een overzicht met vaarbeperkingen in België. Onze bron is het internet en aanvullende gegevens die ons - helaas :( - nog sporadisch worden toegestuurd. Kortom, geen garantie voor de volledigheid en juistheid van álle gegevens, maar geeft je wel een handvat bij het plannen van je kanotocht.

... Lees verder:
Vaarbeperkingen in België voor kano en kajak

Kanovaren in de Ardennen

Aanvullende informatie m.b.t. toegang tot de rivieren in het Waalse gewest. (update eind 2018).
De informatie is met regelmaat aan verandering onderhevig. Dus raadpleeg in ieder geval vóór aanvang van je kanotocht de diverse websites voor actuele informatie ter plekke. De onderstaande links geven je toegang tot de laatste stand van zaken.

... Lees verder:
Kanovaren in de Ardennen

Gebruik officiële in- en uitstapmogelijkheden

Voor alle wateren geldt in- en uitstappen enkel toegestaan op de daarvoor aangelegde plaatsen, door middel van een blauw bord met een kajakker aangegeven. Wanneer dit bordt "gesloten" is, is het niet toegestaan gebruik te maken van de aanlegplaats! Plaatselijk wil de regelgeving nog al eens verschillen.

... Lees verder:
Gebruik officiële in- en uitstapmogelijkheden

<< Eerste < Vorige [1 / 4] Volgende > Laatste >>