Home

Kanosport en recreatie

Welkom op Kanoweb.nl, dé kano & kajaksite!
Kanosport & recreatie met open kano (canadees) -tandem en/of solo- én kajak: kanotrips, kanoroutes, nieuwtjes, impressies en suggesties. Kanotrektochten, -kamperen, -events, -vakantie, -verhuur...

team Genoeg inspiratie voor uren peddel-plezier! Heb jij ideeën, suggesties of nieuwtjes voor Kanoweb.nl? Laat maar weten!.
Kanoweb.nl : Kanovaren in Nederland en wat verder!

Lees verder

Waar kanovaren? - een overzicht

"Waar mag ik wel of niet kanovaren" .. maar ook vragen over wetgeving kano kajak ontvangen we met (te) grote regelmaat in onze mailbox. We zetten alles wat we in de loop van de tijd op kanoweb hierover gepubliceerd hebben nog maar eens op een rij.

waar wel of niet kanovaren?

Kajakvaren, kanovaren, rondtocht, retour of enkeltje?

In één oogopslag zien welke kanotocht bij je past? Een kanorondtocht, een "heen-en-weertje" of moet je bij je kajaktocht een "shuttle" regelen?
Met de vernieuwing van kanoweb.nl proberen we natuurlijk zoveel mogelijk aan de wensen van onze bezoekers tegemoet te komen. Vanaf 2014 zul je geleidelijk aan bij de leukste kanoroutes in één oogopslag kunnen zien of het een kanorondtocht, vice versa-, of een a-b-tocht betreft:

kanoroute rondtocht voor kano en kajak kanoroute vice versa kanovaren kanotocht enkelVoorzien van korte beschrijving zoals, o.a. opstapplaats, lengte en te varen route.


Kajakvaren, kanovaren, rondtocht, retour of enkeltje? ...

Kanokaart vernieuwd online

Na 10 jaar vinden we het eigenlijk wel eens tijd worden onze Kanokaart te vernieuwen. Een behoorlijk klusje, echt iets voor de wintermaanden. Uitgangspunt is het oorspronkelijke initiatief van Kanoweb en Kajaktourtochten; een online kaart waar wij sinds 2007 onze kanoroutes en vaarinformatie met veel plezier delen met medekanovaarders. In de loop van de tijd hebben al aardig wat vaarders aangehaakt.

Kanokaart vernieuwd online

Open Kano Festival 2017

Onder het motto "niets moet, alles mag" wordt door een klein team van vrijwilligers onder de aanwezige kanovrienden al menig jaar het Open Kano Treffen in goede banen geleid. Een waar peddelfeest van en voor open kanovaarders in Nationaal Park de Weerribben.

Vanaf het tweede weekend van September 2017 onder de naam Open Kano Festival. Een gezellig samenkomen waar open kanovaarders in ontspannen sfeer onderling veel kennis en laatste nieuwtjes uitwisselen over peddels, vaartechnieken en open kano's.

Open Kano Festival 2017

Kanokaarten Zweden

kanokaarten Tip! - Bij een goede voorbereiding van je kanotocht in Zweden hoort het beste kaartmateriaal, zoals de Fjällkartan of de Gröna kartan. Beide zijn via het internet te bestellen bij het Zweedse "Kartbutiken".

De Fjällkaart (schaal 1:100 000 of 1:50.000) voor het grensgebied Zweden-Noorwegen geeft de wandelpaden weer in de fjälls, maar ook

Lees verder

Nieuw op kanoweb:

Kanotips

kanovakantie zweden - de mooiste vaargebieden kano natuur routes!