Home · Achterhoek aan het water

Achterhoek aan het water

Bron van Geluk

Waarom trekt De Achterhoek zoveel dagjesmensen en vakantiegangers? Dat komt door de prachtige weidsheid van het landschap, de vergezichten over maisvelden, de koeien in de wei, kleinschalige boerderijen, bossen, veengebieden, sfeervolle dorpen en gezellige stadjes. En er is water! Kleine beken en grotere rivieren doorkruisen de streek. Wie hier kanoot en goed luistert, ervaart het zelf: de beek die kabbelt, de rivier die ruist. Het is de Aa-strang, de Berkel, de Oude IJssel, de Slinge of een van de talloze beken in de Achterhoek.

Fluisterstil varen in een kano

Kanovaren in de AchterhoekAls je de slingerende loop van de riviertjes volgt, word je keer op keer verrast. Water, natuur en cultuur; het is een perfecte mix voor een dagje uit of een korte vakantie. Vaar fluisterstil in een kano, snuif cultuur op bij een oud kasteel, bezoek een museum of struin rond in een van de charmante Hanzestadjes. Hier komt nog bij dat je in de Achterhoek fantastisch kunt eten. Tal van restaurants verwennen je graag met allerlei lekkere streekgerechten. Een keer slapen aan het water? Ook dat kan in de Achterhoek. Kies voor het comfort van een hotel of overnacht eens in één van de jachthavens.

Achterhoek aan het water

In de brochure Achterhoek aan het water vind je volop inspiratie, hoogtepunten en toeristische tips. Je leest meer over de terrassen met het mooiste uitzicht en waar je het lekkerst kunt eten. Waar je cultuur kunt opsnuiven en teruggaat in de tijd. Waar je heerlijk kunt slapen en welke evenementen je niet mag missen. Zo mis je niets en beleef je de Achterhoek en haar beken, rivieren en waterplassen nog intenser. De Achterhoek ligt aan het water.
Ervaar het zelf, beleef de Achterhoek!

www.achterhoek.nl/water Kanovaren in de Achterhoek