De kajak proeft het water van de Osbysjön

Voor het eerst de kajaks mee naar Zweden. De kajaks hebben al mogen proeven van enkele Nederlandse watertjes, maar nu moet als eerste de Osbysjön er aan geloven. Nog wat onwennig, het water is tenslotte vele malen schoner en de temeperatuur ook enkel graden hoger dan in Nederland. Maar onze kajak zál er aan geloven!

... Lees verder:
De kajak proeft het water van de Osbysjön

Kajakcenter aan de Zweedse westkust

Aan de Zweedse Westkust is het 's zomers goed toeven. De kust tussen Oslo en Göteborg is een geliefde vakantiestreek voor toeristen. Wat goed te merken is aan de aanwezigheid van de vele, veelal grote en bezette campings. Aangezien we meestal wat rustige plekjes opzoeken om van het water te genieten is het even zoeken. Maar het kleine plaatsje Grebbestad biedt voor ons uitstapje naar de kust vandaag genoeg rustige plekjes.

... Lees verder:
Kajakcenter aan de Zweedse westkust

Het Bolmennmeer, een mooie start van de Lagaleden

kanorondtocht  zweden - voor open kano en kajak Na enkele jaren besluiten we het Bolmenmeer weer eens aan te doen. Ditmaal kamperen we aan de westelijke oever. Komt ook wel zo mooi uit met de windrichting. De wind staat stevig, dus per kajak maar eens de eerste kilometers van de Lagaleden verkennen. Fraaie oevers en veel langs de vele eilandjes. Op verschillende ervan zijn in de loop van de jaren kleine sheltetjes geplaatst om te overnachten. Hout voor je kampvuurtje ligt netjes gekloofd klaar.

... Lees verder:
Het Bolmennmeer, een mooie start van de Lagaleden

Rivier de Lagan

De Lagan is met een lengte van 244 kilometer een van de vier langste rivieren in Zuid-west Zweden. De rivier start in Tahesjön net even buiten Taberg in de provincie Jönköping, stroomt door Vaggeryd, Värnamo en Ljungby en eindigt in Mellbystrand. Om precies te zijn, aan de kust bij Laholm aan het Kattegat.

... Lees verder:
Rivier de Lagan

Kanotocht Svenljunga

Holsjön - Holsjunga Camping, een leuke kleine familiecamping, netjes aangelegd in het bos, direct aan het meer met een groot zandstrand.
Je kunt hier enorm ver het water inlopen. Casper heeft dan ook veel plezier en raakt niet uitgerend. Samen maken we een korte tocht, aangezien er veel wind staat.

Al snel komen we bij een leuk afgelegen strandje met een leuke vlonder waar een motor op gemonteerd kan worden om naar het midden van het meer te varen. Op deze manier kun je leuk zwemmen en recreëren op het terras van de vlonder.

... Lees verder:
Kanotocht Svenljunga