Kvien - Kanovaren onder de waterlijn

Onderdeel van een van de verschillende Tyngsjö kanoroutes is het meer Kvien. Op dit moment vanwege de lage waterstand een spectaculair gebied om te varen. Grote en kleine rotsblokken steken hoog uit boven de waterspiegel. Door de afwisseling lijkt het gebied een grootse archipel van eilanden op mini formaat. De oorspronkelijke waterspiegel trekt op ooghoogte aan mij voorbij. Aan de wisseling in kleur op de stenen is goed af te lezen hoe hoog normaal het water in de Kvien staat.

... Lees verder:
Kvien - Kanovaren onder de waterlijn

Tyngsjö, méér dan afwisselend!

Zodra je in Zweden de weg vraagt en je krijgt het antwoord "Na tien milen linksaf" Dan is het even op je tellen passen! Het Tiomila bos (tienmijlenbos) doet haar naam eer aan. (Tien Zweedse mijl is honderd kilometer) Een lange maar zeer mooie rit over de vele "grus"weggetjes door Tiomila, ten oosten van Ekshared is opnieuw de moeite waard.

... Lees verder:
Tyngsjö, méér dan afwisselend!

Top kanovakantie bij Adventure Center Tyngsjö

Eric Hendriks en Leanne Janssen zijn op 8 juni 2011 getrouwd en en doen verslag van hun super en unieke huwelijksreis in Zweden.

Na ons huwelijk op 8 juni vertrekken we richting Tyngsjö voor een onvergetelijke huwelijksreis. De reis verloopt voorspoedig en 9 juni komen we aan in Äppelbo, een plaats in de gemeente Vansbrö in het landschap Dalarna en de provincie Dalarnas län in Zweden. Edwin en Carin Klomp staan ons op te wachten en we worden hartelijk ontvangen. Nog even wat boodschappen doen en dan samen verder richting Tyngsjö, zo'n 25 kilometer van Äppelbo.

... Lees verder:
Top kanovakantie bij Adventure Center Tyngsjö

Djuprammen in de wind

Op onze tochten naar het Noorden hebben we er al verschillende malen vertoefd. Vanaf de 26, even voorbij Lesjöfors, een ruim toegankelijke parkeerplaats met flink zandstrand aan het Uprammen. Vandaag trekken we hier dan toch maar eens de spanbanden van onze kano en kajak. Ietwat frisser dan de afgelopen dagen en flink wat wind. Een ouder echtpaar, met hun camper op trektocht naar de Noordkaap, komt geinteresseerd op ons toe. "Gaan jullie varen met dit weer?" Heerlijk toch, het water op en genieten.. We leggen even uit waarom de kajak er zo anders uitziet dan dan de kano en beloven "voorzichtig" langs de kant te varen.

... Lees verder:
Djuprammen in de wind

<< Eerste < Vorige [3 / 3] Volgende > Laatste >>