Kano avonturencentrum Tyngsjö - Zuid Dalarna

Na hun start op Varmlandsgarden hebben Edwin en Carin besloten hun kano activiteiten voort te zetten in Tyngsjo. Op zoek naar een geschiktere locatie voor een echt kano avonturen centrum hun oog gevallen op een plek in de bossen van Dalarna grenzend aan het meest Noordelijke puntje van Varmland. Van hieruit zijn de meerdaagse kanotochten die zij aanbieden beter te handelen. Maar niet alleen dat, voor de avontuurlijke kanovaarder is er meer keus, van ongerepte natuur en wildernes tot een aaneenschakeling van lieflijke meertjes. Momenteel worden vier meerdaagse kanotochten aangeboden, varierend in lengte en duur van 58 tot 130 kilometer (3-4 7-14 daagse tochten)

... Lees verder:
Kano avonturencentrum Tyngsjö - Zuid Dalarna

Meerdaagse kanotocht Tyngsjö

Vroeg uit de veren. We verblijven al enkele dagen op het prachtige Canoe Adventure Center Tyngsjö van Carin en Edwin. Vandaag op pad samen met een viertal avonturiers uit België. Het eerste deel van hun drie-daagse kanotocht vaar ik met ze op. Het materiaal en alle bagage wordt opgeladen. Na gedegen instructie over de tocht én veiligheid wordt het tijd te vertrekken.

... Lees verder:
Meerdaagse kanotocht Tyngsjö

De wildernes van Zuid Dalarna

Zuid Dalarna, een prachtige streek met veel meren en kleine riviertjes diep verscholen in een uitgestrekte wildernes; Vildmark op z'n Zweeds. Hier raken we voorlopig nog lang niet uitgepeddeld. Bovendien blijkt Canoe Adventure Center Tyngsjö een fantastische ontmoetingsplek van én voor echte kanovrienden. Reden voor ons wat langer te vertoeven om al dit vaarwater eens goed te verkennen. We treffen kanovaarders van diverse pluimage, van ver gevorderd tot beginner. Al is het na een lange rit bij aankomst voor sommigen (begrijpelijk) wat moeilijk op gang komen, bij terugkomst van de kanotocht is iedereen enthousiast en deelt graag zijn of haar belevenis én peddelplezier.

... Lees verder:
De wildernes van Zuid Dalarna

Kleurenspel op de Bredsjön

Vanaf een mooie overzetplaats kort bij het dammetje waar het wat wat richting de Naren stroomt hebben we prachtig zicht op de Bredsjön. Een klein meer, omsloten door het Tiomilaskogen. Het loopt al tegen de avond. De wind, die al dagen voortraast is eindelijk gaan liggen. Zonsondergang vanaf het water beleven lijkt ons een mooie belevenis om deze dag af te sluiten. Rustig aan peddelen we door de kleurrijke rotspartijen het meer rechtsom.

Met kajak en kano op de Bredsjon

... Lees verder:
Kleurenspel op de Bredsjön

Otters aan de Uprammen

Het meertje Uprammen leent zich uitstekend voor een heerlijke kanodagtocht. Dit hoogst gelegen water is vooral in trek bij vissers. Er wordt hier vooral op trekzalm gevist. Net voor we van wal willen steken worden we nog even gecontroleerd door de plaatselijk "vispolitie". Tja.. met kano en een knaloranje kajak op het dak van onze auto zijn we natuurlijk snel gespot wanneer we het ogenschijnlijk verlaten grüsweggetje omhoog rijden. "Ah.. paddla!" Alles OK, geen hengels aan boord! ;-)

... Lees verder:
Otters aan de Uprammen