Kajak vertier op de Gröcken

Van Ekshärad naar Torsby ligt een prachtig meer met fraai aangelegde parkeerplaats en zwemgelegenheid direct aan de weg. Vorig jaar hebben we hier 's avonds al eens genoten van het fantastische kleurenspel van de ondergaande zon. We besluiten niet langs de weg op te varen, maar onze kajaks direct richting het eerste eiland te sturen. Even tegen de wind in, maar we worden beloond zodra we aan de andere zijde van het eiland aankomen. Adembenemend uitzicht over allerlei kleine eilandjes, grote rotsblokken die hoog boven de waterspiegel uitsteken.

... Lees verder:
Kajak vertier op de Gröcken

Met kraanvogels op verkenning

Al verschillende malen zijn we nu ingestapt voor een kajaktocht over de Bussjön. De vissteiger met picknickplaats tussen de twee meren is hiervoor de perfecte startplaats. Afgelopen week hebben we ons eens heerlijk over het meer terug laten waaien op de sterke wind. Vandaag varen we in Noordelijke richting de Mossjön.

... Lees verder:
Met kraanvogels op verkenning

Kajaktocht op de Uvan, Edet - Gustavsfors v.v.

De aanhoudende regen brengt ons als kajakvaarders dit jaar een extra voordeeltje. Dankzij de hoge waterstand in de regio varen we met onze kajaks door een prachtig natuurgebied. Vandaag weer een van de weinige zomerse dagen, waar we dan ook grif gebruik van maken.

... Lees verder:
Kajaktocht op de Uvan, Edet - Gustavsfors v.v.

Een 'liftje' voor een prikkie

De mail van Gerard de Jong van Grasmarksgarden, tussen Arvika en Torsby beschrijft een afwisselende route. "Starten op een snel stromende rivier, meanderend door een parkachtig landschap en dan via twee meren terug richting Grasmark." Dat willen we wel meemaken. Onder het genot van een kopje koffie vertelt Gerard enthousiast over de verbouwingen tijdens de afgelopen winter.

kanovaren Rottnan - Grasmarksgarden

... Lees verder:
Een 'liftje' voor een prikkie

De Knon bij Eksharad

De blauwe lucht met flinke stapelwolken nodigen uit om een heerlijke middag te gaan peddelen. Vanuit Byn bij Eksharad is niet alleen de Klaralven te bevaren maar zijn er ook vele prachtige meren in de omgeving die een bezoekje per kajak meer dan waard zijn. Aan de oostzijde van de Klaralven hebben we de Amten al eens in de avonduren bevaren.

... Lees verder:
De Knon bij Eksharad