Rimforsa - Het Kindakanaal

Het Kinda kanaal is één van de mooiste waterwegen van Zweden. Het is geen gewoon kanaal, maar bestaat uit een vijftal prachtige meren die met elkaar verbonden zijn door middel van kanalen. Het kanaal heeft een lengte van 90 kilometer. Via 15 sluizen overbrug je een hoogteverschil van 50 meter!

kindakanaal Op verschillende plaatsen kun je prachtige meerdaagse kanotochten starten aangezien je van meer naar meer vaart. Bijvoorbeeld vanaf het Roxen meer (noordelijk van Linkoping) door de kanaalverbindingen tot aan het zuidelijk gelegen Åsunden meer. Op onze doorreis naar het Noorden nemen we in ieder geval even lekker en paar dagen tijd om vanuit Rimforsa op ons gemak enkele zuidelijke meren te verkennen.

kindakanaal

Kanovakantie in Björkfors

De herberg van Rick en Linda Veen in Björkfors, liggend tussen de meren "Björkern en Åsunden" in Östergötland en op de grens van Småland is een prima uitvalsbasis om bv. een paar uurtjes te peddelen of een meerdaagse tocht te maken. De herberg is een voormalig schoolgebouw uit 1853 en in 2001 verbouwd tot B&B en Vandrarhem met 10 kamers.

Kanoën op het Kindakanaal
en de uitgestrekte meren van Östergötland. Kristalhelder water, ontelbare eilandjes en een heerlijke rust. Wil je meer informatie over de meren, de natuur en bezienswaardigheden zoals b.v. het Kinda kanaal uit 1871, pakweg 90 km lang met vele meertjes en 15 sluisjes. Rick en Linda helpen je graag op weg om er een mooie kanotocht van te maken. Zij verhuren goede kano''s en kayak''s (1 ,2 en drie persoons). Onzinkbaar en compleet met waterdichte ton, zwemvesten en karretje. Wanneer je eens wat anders wil, er is natuurlijk nog veel meer te beleven! Zoals fietsen of lekker er op uit met een roeiboot.

kanovaren informatie Meer informatie: Vandrarhem Björkfors