Lyckebyån kanotour

Een idyllisch riviertje stromend vanuit het Noorden door het afwisselende landschap van Zuid-oost Småland en Oost Blekinge. Na ongeveer 100 kilometer mondt de Lyckebyån uit in de Oostzee bij Lyckeby - Karlskrona.

Kanovaren Lyckebyån Varen we hier een van onze eerste peddeltourtjes in Zweden dit jaar? We zijn er nog niet helemaal uit. Willen we de hele rivier afzakken, schijnen we heel wat overdragingen te moeten trotseren.

Maar na bestudering van wat info die we via de vriendelijke kanoverhuur ter plaatse hebben ontvangen ziet het er naar uit dat we een tocht gaan plannen van Lindås naar Mästarmåla, pakweg 40 kilometer. Mogelijk nog wel enkele overdragingen in het begin, maar vanaf Vissefjärda, bij toereikende waterstand, zonder obstakels tot Mästarmåla.

Een mooie uitvalsbasis hebben we al gevonden, maar daarover later zéker meer!
We zijn benieuwd!

The Dutch Dreamcatcher kanotlyckebyan

Meer vaargebieden in Zweden ontdekken?

De mooiste kanotochten, kanoroutes en vaargebieden delen wij graag als suggesties voor heerlijke kanovakanties met open kano én kajak in Zweden. Voor je gemak hebben we de ruim 80 impressies peddelplezier Zweden onderverdeeld in handige subrubrieken per regio:

Kanovaren in Zweden