Kajakvaren Indalsälven - Hårkan

Altijd op zoek naar fraaie kanocampings komen we deze keer terecht op Lits Camping. Een ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van het kanovaren, korte of meerdaagse kanotochten. Direct aan het water van de Indalsälven bij de monding van de rivier Hårkan. En.. op nog geen kwartiertje rijden van Östersund. Voor ieder wat wils. Niets te veel gezegd dus.

... Lees verder:
Kajakvaren Indalsälven - Hårkan

Wildwatervaren Pite älv

Op weg naar het Noorden nog even onder de poolcirkel passeren we het plaatsje Moskosel, midden in een uitgestrekt moerasgebied vol met meren en rivieren. Het plaatsje ligt in een driekwart cirkel rond de meren en is omsloten door een dicht bos. De camping aan het meer is een ideale plek wanneer je rust zoekt en in de omgeving wil kanovaren vissen of hiken in het natuurpark Reivo.

... Lees verder:
Wildwatervaren Pite älv

Peddelen tussen Rogen en Femund

Tekst: Ron Wagter, gepubliceerd in Oppad, Maart-April-nummer 1992

"Kanokarretjes? Nee, die hebben hier geen zin." De baas van het kanoverhuurbedrijf Topsport in Funäsdalen, schudt lachend zijn hoofd. Wie van plan is om van het Zweedse Rogen naar het Noorse Femund te varen, zal af en toe moeten slepen. "Op sommige plaatsen moet je bijna een kilometer met de kano lopen. Er zijn geen paden en af en toe moet je flink klauteren." Een paar uur later zijn we onderweg naar het beginpunt van de tocht. Volgens onze routebeschrijving zou je het stuk in drie tot vier dagen kunnen afleggen, maar voor de zekerheid hebben we voor vijf dagen eten in onze rugzakken gestopt. Het is de eerste keer dat we aan een tocht van dit kaliber beginnen, dus een beetje reserve kan geen kwaad. De plannen voor vandaag zijn bescheiden.

... Lees verder:
Peddelen tussen Rogen en Femund

Kanovaren Rogen - Femund

Met dank aan de redactie van Oppad een prachtig verslag van Ron Wagter, gepubliceerd april 1992 in Oppad.
Een fantastisch kano-avontuur van van Ron, Ruud, Elly en Jaqueline dwars door de wildernes op de grens van Noorwegen en Zweden.

De wildernes van het noorden

Rond 62 graden noorderbreedte, op de grens van Noorwegen en Zweden, ligt vijftienhonderd vierkante kilometer wildernis. Je kunt er dagenlang in eenzaamheid dwalen, te voet of met de kano. Wie van oost naar west peddelt, over meren en rivieren, is na afloop een volleerd kanosjouwer. De natuur is er gastvrij, maar de kanovaarder moet geen haast hebben.

... Lees verder:
Kanovaren Rogen - Femund

Midnight Sun Canoeing 2011

MSC 2011 - Generale repetitie brengt veel enthousiasme voor 2012!
Het goed organiseren van een kanoprestatietocht als het Midnigth Sun Canoeing evenement kost de nodige tijd aan voorbereiding. Zeker wanneer het evenement zich uitstrekt over 295 kilometer in 7 dagen. De ervaring van een enkele wedstrijd week kanoën over de Muonionjoki en Tornionjoki rivier in 2011 was zeer positief. Midnight Sun Canoeing belooft een zéér populair lange afstand evenement te worden.

Kaunisjoensuu Kaunisjoensuu - Muonionjoki vanaf de brug, rustpunt 2e dag Lappea in zicht.
Fotografie: © Midnight Sun Canoeing 2011

... Lees verder:
Midnight Sun Canoeing 2011