Midnight Sun Canoeing - 1-7 July 2012

2014: - Midnight Sun Canoeing - 29.6 - 5.7
Een Fins-Zweedse delegatie van Midnight Sun Canoeing (MSC) heeft de afgelopen week een bliksembezoek aan Nederland en België gebracht om onze kajak- en kanovaarders enthousiast te maken voor een fantastisch kano-evenement op de grensrivier van Zweden en Finland; de Tornio. Onder leiding van Robert Jan Swinkels zijn diverse leveranciers, organisaties en verenigingen in Nederland en België bezocht.

midnight sun canoeing in Utrecht Een paar intensieve dagen van ontmoetingen en vele kilometers over ons hectisch wegennet wordt afgesloten met een kanotochtje door de Utrechtse grachten. Na al dit netwerken en de korte ontspanning vliegt de delegatie, met veel inspiratie, nieuwe ideeën en inzichten, terug naar de rust, ruimte en adembenemende natuur van Zweden en Finland.

295 kilometer kanovaren in zeven dagen

Nederlandse en Belgische kanovaarders zullen het in 2012 zeker niet na kunnen laten aan de start van Midnight Sun Canoeing te verschijnen. De kanotocht over de Tornio rivier biedt immers voor "ieder wat wils". Snelstromend, wild- én vlakwatertrajecten. Competities, cross, freestyle, slalom, polo, drakenboot, noem maar op. De 295 kilometer lange kanotocht, letterlijk óp de grens van Zweden en Finland, is onderverdeeld in zeven trajecten, elk met eigen moeilijkheidgraad. Durf je het niet aan een van de wildwatertrajecten te varen? Geen excuus! Je kano/kajak wordt door de organisatie getransporteerd en je bedwingt samen met geroutineerde vaarders raftend de rivier.

wildwater kajakvaren Fotografie: © Midnight Sun Canoeing 2011

Een uitdagende kanotocht om je grenzen te verleggen.
Kanovaren onder de middernachtzon, in de fantastische setting van het Tornedal. Vanaf de start in Muoni, 200 kilometer boven de Poolcircel, tot aan de monding van de rivier in Tornio/Haparanda is het puur genieten van de natuur, cultuur en de gastvrijheid van de regio. Meer dan voldoende stops. Lokale ondernemers verzorgen lunch en maaltijd en elk traject wordt als vanzelfsprekend afgesloten met "sauna en swim".

Vaar een of enkele etappes!
Wil je een gedeelte van het gehele traject varen en lijkt het je leuk om met je vereniging, club of vaarmaten deze uitdaging aan te gaan? De mogelijkheid bestaat als "relay team" deel te nemen met K1, K2 of open kano. Je team is vrij in het bepalen van het aantal vaarders. Op deze manier kies je zelf het traject dat het best bij je vaardigheden past.

Safety first!
De organisatie is er alles aan gelegen de kanotocht veilig te laten verlopen. Het aantal deelnemers is daarom vastgesteld op maximaal 100. Geoefende vaarders begeleiden de tocht in kajak, raft en/of safetyboot. Op de verschilende trajecten is er naast de competities voldoende tijd voor diverse leermomenten. Vanzelfsprekend dien je wel te beschikken over basisvaardigheden kanovaren en flink wat conditie.

kanovaren informatie Meer informatie: Midnight Sun Canoeing - 29.6.-5.7.2014