Met kajak of vlot op de Klaralven

Tijdens onze verschillende verblijven in Zweden hebben we enkele malen de Klaralven gevaren. Op het volledige traject Syssleback - Edeback kom je ook de bekende houtvlotten tegen. Het volledige traject stroomaf per vlot is zo'n zeven dagen, maar je kunt ook elders starten voor kortere tochten. Het leuke hierbij is wel, dat je eerst je eigen vlot bouwt, dus veel inspanning en een leuk gebeuren met zijn allen. Om daarna alles bij elkaar te pakken wat je mee wilt nemen voor je verblijf op en rond de Klaralven.

... Lees verder:
Met kajak of vlot op de Klaralven

Klarälven, Stollet

Enkele jaren terug ook al eens een kanotocht gemaakt met mijn zoon van Syssleback naar Stollet (zie verslag).
Maar nu met ons tweeën vanaf Stollet naar Ekshared. Dit gedeelte is al veel breder, veel vlotten zakken de stroom af naar Edeback.

... Lees verder:
Klarälven, Stollet

Kajaktocht met airconditioning?

Op onze terugreis van de Noordkaap mag een bezoek aan Byn niet uitblijven. Tenslotte komen we hier al vele jaren. De Vele meertjes rond Eshared hebben we in de loop van die jaren al verkend met respectievelijk onze canadees en kajaks. Maar nog lang niet alle, zoals ook de Naren.

... Lees verder:
Kajaktocht met airconditioning?

Byn's Canoe Camp

De geur van barbecue's prikkelt mijn neus wanneer ik onder de brug in Ekshared doorpeddel. Aangemeerde houtvlotten, kleine tentjes aan de waterkant en enkele mooie exemplaren canadeese kanos in het gras. Onder de kleine luifeltjes is het blijkbaar nog een beetje droog te houden en lekker smullen van het vers gebraden vlees. De barbecue walmt in de laatste miezer van de regenbui die net is overgetrokken.

... Lees verder:
Byn's Canoe Camp

Op beversafari met de kajak

In de avonduren rustig peddelend met de kajak in de hoop wat activiteiten te bespeuren van de vele bevers die de Klarälven rijk is. Over het algemeen houden deze beesten zich goed schuil en bij het minste geluid zijn ze al lang en breed verdwenen. Het loopt tegen het weekend en vanaf Lövstrand stroomafwaarts hebben al veel avonturiers hun houtvlot op een van de weinige strandjes afgemeerd.

... Lees verder:
Op beversafari met de kajak