Klarälven Classic Promotietour 2007

Tot 2008 kunnen wij als echte tourtochtvaarders toch écht niet wachten. Per mail over en weer spreken we dan ook af om de Klarälven Classic 2008 maar een jaartje vroeger te varen, een promotietocht zogezegd. Op 18 juli 2007 treffen we elkaar als "Belgisch - Nederlands Promotieteam" elkaar in Hara even voorbij Ekshared. Jan kajaktourtochten.be en Linda hebben hun stekje gevonden bij Ed en Denise van Hedegards Pensionat. Wanneer wij aankomen zien we dat Herman en Renée hun camper al hebben geinstalleerd op de naastgelegen camping.

... Lees verder:
Klarälven Classic Promotietour 2007

Met kajak of vlot op de Klaralven

Tijdens onze verschillende verblijven in Zweden hebben we enkele malen de Klaralven gevaren. Op het volledige traject Syssleback - Edeback kom je ook de bekende houtvlotten tegen. Het volledige traject stroomaf per vlot is zo'n zeven dagen, maar je kunt ook elders starten voor kortere tochten. Het leuke hierbij is wel, dat je eerst je eigen vlot bouwt, dus veel inspanning en een leuk gebeuren met zijn allen. Om daarna alles bij elkaar te pakken wat je mee wilt nemen voor je verblijf op en rond de Klaralven.

... Lees verder:
Met kajak of vlot op de Klaralven

Klarälven, Stollet

Enkele jaren terug ook al eens een kanotocht gemaakt met mijn zoon van Syssleback naar Stollet (zie verslag).
Maar nu met ons tweeën vanaf Stollet naar Ekshared. Dit gedeelte is al veel breder, veel vlotten zakken de stroom af naar Edeback.

... Lees verder:
Klarälven, Stollet

Kajaktocht met airconditioning?

Op onze terugreis van de Noordkaap mag een bezoek aan Byn niet uitblijven. Tenslotte komen we hier al vele jaren. De Vele meertjes rond Eshared hebben we in de loop van die jaren al verkend met respectievelijk onze canadees en kajaks. Maar nog lang niet alle, zoals ook de Naren.

... Lees verder:
Kajaktocht met airconditioning?

Byn's Canoe Camp

De geur van barbecue's prikkelt mijn neus wanneer ik onder de brug in Ekshared doorpeddel. Aangemeerde houtvlotten, kleine tentjes aan de waterkant en enkele mooie exemplaren canadeese kanos in het gras. Onder de kleine luifeltjes is het blijkbaar nog een beetje droog te houden en lekker smullen van het vers gebraden vlees. De barbecue walmt in de laatste miezer van de regenbui die net is overgetrokken.

... Lees verder:
Byn's Canoe Camp