Klarälven, Stollet

Enkele jaren terug ook al eens een kanotocht gemaakt met mijn zoon van Syssleback naar Stollet (zie verslag).
Maar nu met ons tweeën vanaf Stollet naar Ekshared. Dit gedeelte is al veel breder, veel vlotten zakken de stroom af naar Edeback.

De Klaralven meandert zich door ongerepte natuur. Hier en daar is er net genoeg diepgang om vooruit te komen. 's Morgens vroeg zoeken we een geschikte plek om te starten, niet te ver, ongeveer 20 kilometer want naderhand moet ik weer terug op de vouwfiets om de auto te halen. We genieten van natuur en rust, zoeken regelmatig een plekje aan de oever om lekker rustig te ontspannen. Het is behoorlijk warm, we zien dan ook niet veel vogels op een enkelek aalscholver na. Bocht na bocht is het uitzicht adembenemend. Wanneer we tegen het eind van de middag terug zijn op de camping doen we ons eerst tegoed aan een lekkere koude Magnum.

De camping in Ekshared is fantastisch, we blijven hier vier dagen om ook de omgeving te verkennen. Er is aan de oever ruimte voor enkele tenten en op het hoger gelegen veld staanplaats voor maximaal twaalf caravans. Lekker rustig dus. 's Avonds gaan we vaak rond, je ziet dan veel meer leven in de natuur. Een aanrader is een bezoekje aan de Furberget met een aaneenschakeling van de daar hoger gelegen kleine meertjes. Op de zandwegen kun je hier uren rond zonder iemand tegen te komen en plots kom je dan weer een van die prachtige hutjes tegen waar je vrij kunt overnachten zonder iemand te storen. Prachtige uitkijkjes over de meren bij ondergaande zon.