De Klarälven blijft je verrassen

Het worden onderhand nostalgische plaatjes, tijdens je kanotocht lekker even de benen strekken op een van de zandstrandjes in de bedding van de Klarälven. Dit jaar is de waterstand van de Klarälven opnieuw dermate hoog dat op sommige plaatsen de stroming je zelfs behoorlijk kan verrassen. Er is ook duidelijk minder "verkeer". Met veel moeite wordt geprobeerd vlotten uit de sterke stroming te trekken om op een van de (nog) schaarse mooie plekjes aan te leggen. Kanovaarders zie je al bijna helemaal niet. Blijkbaar wordt er het hele zomerseizoen een stuk minder gevaren. Vanwege de sterke stroming wijken enkele verhuurders voor de veiligheid van de vaarders zelfs uit naar andere vaargebieden.

kano Klarälven Stroomop de Halgån vinden we een prima rustplaatsje. De korte wandelroute bij Brattfallet is best de moeite waard. Vooral het uitzicht op de waterval is prachtig. Rustig aan peddelen we stroomaf. Om nog een beetje te genieten van de omgeving varen we zoveel mogelijk uit de stroming. Wat opvalt is de grote kaalslag van bomen langs de oevers. Grote percelen bos zijn verdwenen. Het oorspronkelijk idyllisch karakter van de rivier veranderd behoorlijk.

wandeling Bratfallet - Halgån Toch blijft het genieten. Vooral van de grote groepen ganzen. Ze zijn er vroeg bij dit jaar, of zijn wij zo laat? We peddelen maar een beetje uit de buurt om ze niet te storen. Alhoewel ze behoorlijk herrie maken. "Plannen voor de grote tocht aan 't doornemen jongens? Doe maar rustig aan.. we willen de zomer nog graag wat langer vasthouden!"

kanovaren informatie Canoe Experience Sweden