Kanovaren op de Klaralven, genieten van natuur en rust

Tent, slaapzakken, eten, kookgerei en wat niet meer. Alles waterdicht ingepakt. Een grote ton voor extra sets droge kleren, laarzen, zwemvesten en handdoeken. Het plan is in twee dagen per canadese kano de Klaralven af te zakken over een kleine vijfenvijftig kilometer. Van Sysleback tot aan de camping een traject door de ongerepte natuur. In de regio is de laatste dagen veel water gevallen, wat links en rechts van de Klaralven in soms sterke en woeste stromen van de bergen naar beneden komt.

kanovaren klaralven

... Lees verder:
Kanovaren op de Klaralven, genieten van natuur en rust

Djupdalen Beavergirls op de Klarälven

Dit jaar zijn we een maandje vroeger dan normaal in Zweden. We hebben al weer verschillende fraaie kanotochten achter de rug. Tijd om de gezellige camping aan de Klarälven weer eens aan te doen en in de avonduren op "beverjacht" te gaan. We hebben geluk, de eerste avond gelijk raak. We peddelen de Klarälven een eindje stroomop om ons vervolgens met de stroom af te laten zakken. Redelijk dicht langs de oever valt gelijk wat activiteit te bespeuren.

... Lees verder:
Djupdalen Beavergirls op de Klarälven

"Big Canadian" op de Klarälven

De keuze aan kano's bij Canoe Experience Sweden in Byn wordt elk jaar groter. Echte liefhebbers kunnen hier de Klarälven peddelen met het neusje van de zalm. De uitnodiging van Colin en Allison om met elkaar hun nieuwste aanwinst, een "Big Canadian Canoe", naar de camping in Byn te varen slaan wij dan ook niet af.

... Lees verder:
"Big Canadian" op de Klarälven

De Klarälven blijft je verrassen

Het worden onderhand nostalgische plaatjes, tijdens je kanotocht lekker even de benen strekken op een van de zandstrandjes in de bedding van de Klarälven. Dit jaar is de waterstand van de Klarälven opnieuw dermate hoog dat op sommige plaatsen de stroming je zelfs behoorlijk kan verrassen. Er is ook duidelijk minder "verkeer". Met veel moeite wordt geprobeerd vlotten uit de sterke stroming te trekken om op een van de (nog) schaarse mooie plekjes aan te leggen. Kanovaarders zie je al bijna helemaal niet. Blijkbaar wordt er het hele zomerseizoen een stuk minder gevaren. Vanwege de sterke stroming wijken enkele verhuurders voor de veiligheid van de vaarders zelfs uit naar andere vaargebieden.

... Lees verder:
De Klarälven blijft je verrassen

Klarälven kanotrip naar Sun Dance Ranch

In de loop van de middag nog even er op uit voor een korte kanotocht op de Klarälven. Op gemak lopen we het pad naast de camping naar beneden in de hoop nog wat wild te spotten. En ja hoor, aan de rand van het vennetje staat een reebok rustig tussen het groen. Onder langs de camping is het trouwens prachtig wandelen. We hebben er al verschillende dieren in het wild kunnen spotten. Kraanvogels, een arend, bevers, reeën, zelfs een eland.

... Lees verder:
Klarälven kanotrip naar Sun Dance Ranch

<< Eerste < Vorige [1 / 3] Volgende > Laatste >>