Meerdaagse kanotocht Dalsland Nordmarken

kano rondtocht  zweden - voor open kano en kajak Het uitgestrekte merengebied Dalsland Nordmarken leent zich uitstekend voor een meerdaagse kanotocht.

Van heerlijke kanovakanties van enkele weken, 6- tot 7-daagse kanorondtochten tot wat kortere 3- tot 5-daagse kanotochten. Voor wie de eerste keer kennis wil maken met de afwisseling die de natuur in dit westelijk deel van Zweden zoal te bieden heeft, is een korte rondtocht van ongeveer 50 kilometer over enkele totaal verschillende meren een prima start. Door fraaie fjorden, rond eilandjes, langs hoge rotspartijen en ruime beschutte kampeerplekken op de meest uiteenlopende locaties.

... Lees verder:
Meerdaagse kanotocht Dalsland Nordmarken

Verrassing op het Foxen

Na een lange nacht van aanhoudende regen breekt eindelijk de zon een beetje door. We nemen dan ook maar kordaat besluit om samen de vele eilandjes van het Foxen met de kajak te gaan verkennen. Niet dat we overal aanleggen. De meeste zijn onderdeel van en groot vogelbeschermd gebied. Na een ruim uur peddelen langs al die kleine eilandjes, met prachtige rotspartijen rondom komen we aan bij de Ö Langon. Een langerekt eiland en ook meteen de grootste.

... Lees verder:
Verrassing op het Foxen

Onrustige Noren en kajakpret

Tot diep in de nacht worden we onthouden van onze slaap door een groepje Noren die luidruchtig menen te moeten genieten van hun weekvoorraad meegebrachte alcohol. Uiteindelijk besluiten we dan maar tegen drieën ons hele zaakje op te pakken en tijdelijk te verkassen naar het andere eind van de camping. Je komt tenslotte voor je rust naar Zweden. 's Morgens komt de campingeigenaar met verontschuldiging en biedt ons een prachtig plaatsje aan op een veldje hoog boven aan het water met uitzicht op Lennartsfors met zijn waterkrachtcentrale en de sluizen.

... Lees verder:
Onrustige Noren en kajakpret

Met de wind op de punt van de kajak naar Alcatraz

Opnieuw een lange nacht van regen. Het weer ziet er niet uitnodigend uit om eens lekker een lange dag er opuit te trekken om bijvoorbeeld de vele eilandjes en verrrassende inhammen van de Zweedse meren te gaan verkennen en af en toe ook nog eens lekker in de zon te gaan luieren. Aangezien we de vorige dag samen al een tocht met verrassingen over het Foxen hebben gemaakt, besluiten we elk ons eigen weg te gaan. Er moeten nog wat inkopen gedaan worden en daar ben ik toch al niet zo'n held in. En zeker niet in de vakantie.

... Lees verder:
Met de wind op de punt van de kajak naar Alcatraz

Blues en kajak, gaat dat samen?

De zonnebril stevig op de neus gedrukt en heerlijk achterover leunend in een luie stoel op het terras van Edleskog Wardshus aan de 164 en genieten van een heerlijke blues gespeeld door een van de gasten. Kan onze dag nog mooier beginnen? De jongelui hebben er flink plezier aan. Het ene na het andere nummer klinkt. “Wat denk je, komen we nog aan peddelen toe vandaag?” Als ze doorspelen niet denk ik zo. Vrij uitzicht over het meer, een glaasje fris, appelgebak met vanille en je favoriete nummers live luisteren in deze setting?

... Lees verder:
Blues en kajak, gaat dat samen?