Elovsbyn camp & canoe

Op ongeveer vierentwintig kilometer vanaf Arjang ligt onder aan het meer Foxen, vlak aan de Noorse grens, een prachtige kanocamping: "Elovsbyn camp & canoe". In het plaatsje Lennartsfors is een sluis aanwezig om van het meer Foxen naar het meer Lelang te komen. De sluis is onderdeel van het Dalslandkanal en is een van de eerste vanaf de Noorse grens.

Vanaf de camping kun je mooie kanotochten maken, zowel kortere als ook meerdaagse. Er worden zo'n 75 canadeese kano's verhuurd, eventueel met complete uitrusting voor meerdaagse tochten. Vanzelfsprekend kun je ook je eigen kano mee nemen en je eigen tocht plannen. De auto kun je achterlaten op
een speciale parkeerplaats voor 10 Zweedse kronen per dag.

De camping zelf is niet groot, maar zowel geschikt voor tent als caravan. Aan alles is gedacht, vuurkorven (met hout), leuke zitjes, een aanlegsteiger voor pleziervaart. Voor de avonturiers is er en een apart veld, direct aan het water. Wel wat frisser en soms meer muggen, in ieder geval prachtig én kindvriendelijk aangelegd.

Voor enkele overnachtingen kun je zelfs gebruik maken van leuke stuga's voor weinig. Kortom, een aanrader! Je moet wel van rust houden, het ligt vrij afgelegen.

kanovaren informatieDirect informatie? Stuur gewoon even een mailtje t.a.v. Per: Contact Elovsbyn Canoe & Camp