Kanovaren Färnebofjärdens Natuurpark

kanorondtocht  zweden - zuid dalarna - voor open kano en kajak Op zoek naar een nieuw kanogebied in Zuid Dalarna worden we hartelijk ontvangen en bijgepraat door Sven op zijn Avesta Kanotcenter. Gehuisvest dichtbij het natuurpark Färnebofjärdens in een prachtig verbouwd oud landgoed. Nog niet alle van de vier gebouwen zijn onder handen genomen, maar het is écht genieten van een weidse omgeving.

kanovaren farnebofjardens natuurpark

... Lees verder:
Kanovaren Färnebofjärdens Natuurpark

Årängsån kanoroute

Een typisch Zweedse kanoroute, kort maar bijzonder afwisselend, door een prachtig bos en weide landschap. "Onder de Zweedse vakantiegangers hier erg geliefd. Gewoon een dagje heerlijk peddelen en op je gemak genieten van de natuur." licht Sven toe wanneer hij ons de vele kanoroutes in de buurt van het Avesta Kanotcenter op de kaart aanwijst.

"Tijdens deze kanotocht zie je de omgeving met héél andere ogen".

... Lees verder:
Årängsån kanoroute

Dreigende regenbuien over het Venjanmeer

Na de hevige onweersbuien van gisteren blijft het weer vandaag onbestestendig. Dreigende regenbuien drijven over het Venjanmeer. Niet echt uitnodigend voor een dagtocht. Toch in de middag maar een paar uur er op uit. Langs de rechteroever tegen de wind in het meer op. Voor mij uit vaart een oude stoomboot "Tomten". Ja, ja.. de Kerstman vaart in Zweden met zijn boot in zijn vrije uurtjes.

... Lees verder:
Dreigende regenbuien over het Venjanmeer

Donderbuien na een heerlijke kajaktocht

De laatste van de acht canadese kano's komt net aanpeddelen. Deze peddelaars hebben iets wat pech. Een grote donderbij trekt over de camping en zij vangen nog net de eerste flinke druppels. Al snel ontwikkelt zich een ware delta van water tussen de stoelen en tafel onder onze luifel. Gelukkig nog net een droog plekje. De hele middag rommelt het al rondom het meer, maar nu komt dan toch een fikse bui over ons heen.

... Lees verder:
Donderbuien na een heerlijke kajaktocht

Storebolsjön - Met een krabbeltje op ontdekking

We volgen de Halga, een in het voorjaar woest stromend riviertje, te zien aan de sporen die het heeft nagelaten in een brede bedding die nu vrijwel droog staat.

Het krabbeltje van Jan moet ons de weg wijzen naar enkele meren die het ontdekken waard zijn. Het Tiomila bos herbergt immers vele meertjes. Na ruim een uur over stoffige zandweggetjes ontdekken we inderdaad het oude houten huisje wat volgens de krabbels een watermolen moet zijn. De aanloop naar de molen is met wild groeiende bloemen en struiken overwoekerd. We zijn dus op de goede weg.

... Lees verder:
Storebolsjön - Met een krabbeltje op ontdekking

<< Eerste < Vorige [1 / 2] Volgende > Laatste >>