Verbetering kanoroutes Den Haag

In het Actieprogramma Binnenwater 2017-2020 ziet de gemeente Den Haag een mooie uitdaging tot het verder vergroten van de bekendheid met- en het verbeteren van de gebruiksmogelijkheden van het Haagse binnenwater. Voor de komende jaren staan onder andere het verbeteren van de belevingswaarde van het water en het bevorderen van recreatie en toerisme voorop.

Voor kanovaarders interessant te lezen dat diverse kanoroutes in de stad medio 2018 worden verbeterd middels uitstapsteigertjes, matten om kano's de kant op te trekken en trekstangen onder hoge/smalle bruggen. Ook worden enkele grotere kanovoorzieningen onderzocht. Zoals bij de oorspronkelijk zwenkkom bij de Oude Zeesluis, vlakbij de Groot Hertoginnelaan. En.. om kanovaarders in staat te stellen vanuit Loosduinen naar het centrum te peddelen, op de kop van de (gedempte) Loosduinse vaart vlakbij de Thorbeckelaan.

Kano-/vaarkaart en bewegwijzering

Het sloepennetwerk (vaarroutes in en rond Den Haag) wordt momenteel uitgebreid met netwerkborden voor kano's. Ook naar diverse bestemmingen, zoals Zuiderpark, Scheveningen, Loosduinen, Westland en Delft/Leiden.
Medio juni wordt de nieuwe kano-/vaarkaart gepresenteerd. Samen met kanoverenigingen uit de regio is hiervoor een eerste opzet gemaakt. De Vereniging Regio Water neemt het initiatief over om het kanonetwerk van het Westland en Den Haag verder uit te rollen naar Leiden, Zoetermeer en Alphen aan de Rijn.

Meer ontwikkelingen en ambities lees je in het Actieprogramma Binnenwater:

Actieprogramma Binnenwater 2017-2020

De mooiste kanoroutes Midden-Delfland, Haaglanden en Krimpenerwaard vind je op de site van de Haagse kanovereniging de Windhappers:

Windhappers kanoroutes