Scandinavië op z’n wildst

Kanoliefhebbers en avonturiers Jolanda Linschooten en Frank van Zwol laten in de zomer van 2017 hun Ally vouwkano even voor wat het is. Hun nieuwste uitdaging is een prachtige wildernisexpeditie in noord-Zweden. Vanuit Arjeplog peddelen zij stroomopwaarts over meren en rivieren door de bergen naar de Noorse grens om via Sulitjelma weer stroomafwaarts de Piteälv te volgen richting hun startpunt. Leidraad voor deze route is de droomreis van de Zweedse Elsa Wideblom. Zij maakte in 1926 samen met vriendin en vriend, een voor die tijd al, deze ongelofelijke onderneming.

Traditional wood canvas canoe building & adventure

Om hun avontuur helemaal op z'n Zweeds te beleven bouwen Jolanda en Frank in de werkplaats van outdoorexpert en kanobouwer Bosse Weslien hun eigen houten (cedar-canvas) Zweedse kano. Een mooi project, dat al snel twee tot drie weken in beslag gaat nemen. De vorderingen van de bouw èn het kano-avontuur zijn dagelijks "live" te volgen.

blog van Jolanda Bosse Weslien

Beleef dit avontuur januari 2018 in het theater!

Voor wie al deze belevingen wat dichter bij huis wil ervaren: In januari van 2018 is de Mondiavisueel theaterlezing Scandinavië op z’n wildst van Jolanda opnieuw in verschillende theaters te zien.

Deze presentatie beleefde de première in januari 2017 en wordt op veler verzoek herhaald. De multimediapresentaties beginnen om 20.00 uur en zijn rond 22.15 uur afgelopen.

Boek hier je beleving Scandinavië op zn wildst